Friday, November 5, 2010

Jom buat roti...

Salam pagi Deepavali...tak dak maruku tapi ada roti..jom makan...

Nampaknya roti kat kedai dah tak laku sejak ada bread maker ni..hehehe..betul ke? kot hangat2 tahi ayam aja...BM ni beli melalui FB, nampak ayu yg masa tu duduk kat German iklankan...mmg tak kenal ayu ni tapi bila baca komen2 kat fb ayu, naluri dpt rasakan dia ikhlas..so apa lagi orderlah...kebetulan masa tu mmg nak cari bm sebab ada beberapa kwn kat sekolah selalu bawa roti buatan sendiri..dan aku ni jenis kalau beli apa2 canang satu bilik guru..hehe..kwn2 lain pun ikut order..6 bm kesemuanya kami order..

Baru ni anak daraku balik cuti, so ambik kesempatan suruh ayu hantar kat anakku...terus dia call..'mama, besar gedabak bm mama tu, mana boleh bawa tangan"..aku tawakal aja suruh dia check in..alhamdulilah ok..

Harga bm ni aku rasa sgt berbaloi..cuma rm399..disebabkan aku tolong promote kat kwn2, ayu tak charge penghantaran ke rumah sewa anakku kat shah alam, siap ada gift lagi..muffin pan dari German jugak...best..thanks ayu

Banyak lagi gadgets yg ayu jual yg made in Germany spt waffle maker, grill, steamer..bila tgk2 balik kat fb gambar2 tu mcm menyesal pulak tak order dulu...skrg ayu dan family dah balik for good ke M'sia..no chance...

Inilah bm yg memudahkan pembikinan roti..bekas2 yg digunakan pun tak banyak nak dibasuh sebab guna byk bahan kering, tak mcm buat kek..itu yg aku malas sebab kena basuh segala2 yg melekat2 kat bekas...alasan baik punyer..

Ini roti yg ketiga kali..guna mcm2 jenis resipi yg kawan2 kat sekolah dah cuba buat...makan gitu saja pun sedap....lain resipi lain textures yg dihasilkan..tak pa janji sedap..hehehe

Ok chowww..pagi ni nak try pandan bread...hehehe

7 comments:

MrsNor said...

salam kak azah
wahhh lepas ni tak yah beli roti dah ler.. bagus bagus

mummyseri said...

Salam kak azah..harap sihat ?
wah best kite dah ada geng meroti;)
cantek ek bm tefal akak tu :)

~Yatt~ said...

salam kak azah..
wahhhhh rm399..ok jugak rege tu kan..tefal lagi..makin rajinlah buat roti lepas ni yer akak?..hehehe..

azah said...

wasalam nor...hopefully nor..tak leh cari makanlah org jual roti gamaknya..hehehe

wasalam seri..insyallah sihat..akak ni time rajin dan ada masa aja buat kalau tak tu malas gak..

wasalam yatt..murah kan??..sebelum akk beli ni ada kwn kat sekolah tunjuk katalog..rega rm1000, tak tau brand apa..nasib tak sempat order..semua sifu2 masakan kat sekolah ckp mmg harga sgt berbaloi..agaknya akan rajin ke akak ni yatt?..akak sendiri pun tak percaya...hehehe..tp senang nak buat roti tu..sukat aja dan letak..

kakyon@kakrose said...

salam azah,
jenama tefal memang mahal.untung azah dpt beli harga rm399.

azah said...

wasalam kak yon..betul tu..itulah kawan2 kat sekolah ramai yg order juga..tq kak yon

Ainazli said...

salam..kzah pencen pasni bolehla bukak kedai roti..heheheh..anyway selamat merotiiiiii