Sunday, February 28, 2010

Teko twin roses

I'm on cloud 9 today..gumbira..asyik senyum sampai ke telinga..kenapa ya??..kalau dah jadi kenyataan baru bagitau okay..okay tak Yatt??

Tapi jauh di sudut hati aku sedih mengenangkan Tomi..hari ni tak boleh lawat, vet tutup..bila terfikir Tomi dok sorang2 dalam cage, dgn keadaan tak boleh jalan dan tak nampak sapa2..mengalir air mataku ini..sedih ya amat..esok mesti pegi tgk Tomi..mesti...harap dia ok, tak sabar nak bawak balik..


Teko twin rosesku sampai 2 hari lalu..kan tahun ni nak fokus yg roses..roses..roses..saja..tapi nampaknya tersasar...dan terbabas gak...hmmm aku manusia biasa yg punya perasaan..hehe..emo la pulak..

Teko ni datang dari nunnn...Penang Mari...thanks khaty...i luv it..

Sapa2 yg nak juai anak2 twin roses, habak mai ok...pinggan2 tak berapa minat sebab masalah nak menyimpan...dapat teko dan cawan2 pun okay dah..kira bonus kalau dpt creamer and sugar pot jugak...

Tenguk bungkusan ni...siap berlubang..sapa la yg nak korek rahsia kat dalam tu...ingatkan dah nazak dah teko tu..buka dgn pelbagai perasaan...alhamdulilah selamat..psst..nampak tak sikecik cassey dok menyibuk kat kotak tu...soooo cute...

TIPS BALUT PARCEL:-
teko tu dibalut tebal2 dgn newspaper...balut juga bahagian muncung dan tangkai sebab bahagian ni mudah pecah...dalam teko pun letak papers supaya tak ada ruang rongga..lepas tu balut dgn bubble wrapper, cellotapekan kemas2 dan letak tgh kotak yg kelilingnya disumbat dgn newspaper yang direnyukkan...insyallah selamat

Hari tu aku ada jumpa senior staff kat pos office...dia ckp kalau letak 'fragile' ke 'mudah pecah' ke diorang tak ambik peduli..semua brg disumbat dalam guni (dia tunjuk guni tu)..guni2 yg penuh dihempap2 je..bayangkan brg2 yg berguni2 dihempap2, ada yg berkilo2 beratnya..so kalau yg mudah pecah tu terletak kat bawah..tu yg terpenyek macam lempeng tu....Harap dapat membantu masalah brg pecah....

Bye ...wasalam

10 comments:

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah.. akhirnya.. :-) am sure you gonna smile non stop.. congrats kak!

~Yatt~ said...

salam kak azah..
dok tersenyum lagi ke?..hehehe..syabas ye akak..dah kena delete teko twin roses dari list wanted roses akak..teruskan hunting..anak2 dia kena ler tanya nyonya shas.. ;)

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
bertambah lg koleksi akak...chaiyok2 hehe...mmg lawa twin roses ni, teruskan tambah koleksi pattern ni..mmg berbaloi kak...sbb cantik :-)
Sy doakan Tomi cepat sembuh yer kak...

Kak Ani said...

salam zah,
wah cikgu zah soping online sakan ya, sampai 2 kotak sekali terima...

Gee said...

salam azah,

welcome to the group. akak mmg suka kumpul vintagey yang bertema kan roses. congrats akhir dapat juga.

Shariff64 said...

salam kak azah..bestnya dpt teko twin roses tue..tentu senang hati akak yer..tahniah lah kak. Benda2 macam nie dapat hiburkan hati kita bila tension ta..

mummyseri said...

salam kak azah..
bagos akak kongsi tips untuk membungkus ni..

kak ..kite ada da beli pinggan tu..tapi tak bersihlah ada biji2 ..nnt kite kasi akak tengok..kalo akak berkenan la..tak xper..

D'ClassicShoppe said...

Allah...takutnya tgk kotak..mcm tu juga la yg saya dok terima..sib baik la selamat.. kalau kak semenanjung saya nak koriur aja..takut saya pos malaysia ni..tambah2 teko...

azah said...

salam fitty..thanks..actly i am obsessed with your collections..now i'm full of glitters...hehe

wasalam yatt..yatt..only you know!..list tu panjang yatt..harap2 delete sikit2, yg tak tahan duit delete banyak2..hehe..nnt akk tanya nyonya shas

wasalam ita..ciyok..ciyok..pelan2 collect..ni pun tak tau nak simpan kat mana..hehe..akk baru balik tgk tomi, dia getting better..thanks ita

wasalam ani..cikgu ni perabih order masa cuti CNY hari tu..time tak cuti tak dapat, semua dah terlepas kat org lain

wasalam kak gee..thanks..masih ketinggalan jauh drp roses collectors..nak kena kejar tu yg tak larat..btw..thanks kak gee kerana bagi semangat

azah said...

wsalam shariff..senangnya dalam hati..kalau..sambung shariff..heheh org lelaki suka lagu ni..kaum hawa kalau dengar lagu ni mencuka terus..hehe..memang dapat brg2 yg kita suka boleh hilangkan tension...lepas tu telek jer tak habis2..thanks shariff

wasalam seri..thanks..ok nnt bagi akk tenguk ya..

salam khaty..akk goncang2 gak kotak tu masa kat sekolah..sedap hati bila tak ada dengar bunyi2 pecah..kalau kurier ke sabah ni mahal sikit....anyway thanks khaty for making my dream come true..kalau ada yg roses lagi roger2 akk dulu ya..