Tuesday, February 16, 2010

Bersih Kolam Kura-Kura

Salam semua....ingatkan hari ni tak dapat buat n3...belakangan ni selalu sakit kepala tengah malam tapi bila pagi beransur pulih...tanya cik goggle..mungkin sugar level low or badan dehydrated sebab siang kurang minum air...dan..takutnya..mungkin brain tumor..nauzubillah!

So pagi tadi seperti biasa sakit kepala..ingatkan lepas buat keja oklah sikit...aku pulak 'terpaksa' merajinkan diri kerana kolam kura2 dah jadi macam agar2 hijau..tak nampak apa dah..so kubasuh dan gosok dengan gigih sehingga jadi macam bersih sikit......lepas tu aku lepet selepet pengat pisang kerana dilanda sakit kepala yg teramat sangat...dalam pukul 4.00 petang gitu baru ok sikit....tapi masih terasa sakit2 sampai sekarang...


Haaa...sekarang barulah nampak rupa cik minie dan cik mitchie berenang dengan gumbiranya ke sana ke mari

CURIOUS!!!!...boleh tenguk tak???..okay...okay...go ahead, as long as you don't jump inside...

OOO..rupanya benda ni yg ada kat dalam nie....sian Yuyuk...ter'wonder2'

Okay....mau berehat...

5 comments:

kakpah said...

salam azah. semuga sihat2 sentiasa.

ain said...

salam kak azah....rajinnya akak bela pet ye. ada kura2..ada kucing!!! salute!!!

psst...psl pening2 tu...baik akak pi cek. just 4 d peace of mind!!!

azah said...

wasalam kak pah..tkasih banyak2 atas doa kak pah

wasalam ain..akak dan family memang 'animal lovers'...dulu selalu gak p doc..tp mcm bosan dah, sebenarnya private doc suruh p hospital utk scan...just in case...tp malasnya nak pegi...

azlina said...

assalamualaikum...
kak azah..kalau aleya dapat pergi rmh akk tgk kura2 mesti dia suka..rajinnya akk..
btw tentang pening akk tu mmg merisaukan plk ina dgr..kesian kat akk bila sakinya dtg hanya Allah sahaja yg tahu bagaimana akk menanggungnya..kak ina pujuk akk pergilah kak buat scan..sekurang2 kita tdk payah merisaukan benda yg tidak pasti minta2 dijauhkan dr perkara2 yg tdk diingini...jgn putus asa kak useha yea kak pergi jumpa doktor please....

azah said...

salam ina...tkasih ya..kawan kat sekolah penah scan kepala ni...dia ckp teruk, berjam2 kat dalam ruang yg mcm terowong, pas tu sejuk..dah tu terpaksa tahan sebab nak buang air kecil je rasa...itu yg akk malas nak pegi...dulu memang akk selalu pegi doc swasta...dia ckp tak boleh buat apa, kena scan utk pastikan tak ada apa2...dia dah nak bagi surat recommendation, tp akk tak mau...entahlah bukan takut mati..tapi rasa mcm kalau ada apa2 ...lebih menjejaskan fikiran pulak..tak tau lah...akk harap adalah yg menggerakkan akk utk pegi scan...anyway terima kasih byk2 ya ina....akak betul2 menghargai sifat perihatin ina tu..