Wednesday, January 6, 2010

Hasil Shopping daripada Ryana

Salam semua...bila buka sekolah ni faham2 ajalah..aktiviti blogging terhad..letih, mengantuk, kekangan masa, keja sekolah berlambak...dan lain2 yang sewaktu dgnnya...

Hari Jumaat lepas, hubby bawa aku pergi rumah ryana ambik barang2 shopping sebab aku tak sihat sgt selepas pening hingga muntah2 pada hari Khamis tu kerana terlalu penat di sekolah untuk pendaftaran semula murid tingkatan 4...kebetulan pula hubby ada janji nak jumpa kawan dia dari Tuaran kat restoran berdekatan rumah ryana...

Terpegun aku tenguk rumah ryana...penuh dgn pinggan2 lama dan barang2 deco..dari depan sampai ke dapur...cantik bangat..tak henti2 tanya ryana itu dan ini...sorry ya ryana..kalau akk ada 10 mulut masa tu..mau 10 mulut tu bertanya..mcm tak habis2 ...nak ambik gambar, segan pulak dgn hubby ryana...hehehe..tau pulak aku ni malu...

Ok jom tenguk apalah yg aku beli dgn ryana...

Teko bunga teratai...ya ke bunga teratai..hentam jelah...
Teko comel enamel warna kuning...aku kolek enamel warna kuning jer....

Teko comel bunga bakul merah...montok je lehernya..

Peminat tegar pelita tak akan melepaskan peluang untuk beli pelitakan...so beli dua pelita comel ni...

Ni hadiah dari ryana...tkasih banyak2....

Pinggan dutch ni pun hadiah daripada ryana...lain drp pinggan2 dutch yg aku ada...yg ni ada corak2 kat piring tu...nampak ori sangat2...thanks ryana..muah22..

Mangkuk2 ni juga hadiah daripada ryana...gracias2...jangan pulak korang beli daripada ryana lepas tu mintak hadiah ya..kasihan ryana..hadiah ni sebab aku merupakan pemenang tangkap muat...taklah..hehe..aku merupakan orang pertama yg memberi komen semasa pembukaan kedai online ryana hari tu..so inilah hadiah2 yg dijanjikan....

Sesi wajib....bergambar kenangan bersama ryana....

Masa kat rumah ryana aku nampak set bunga rose pink yang ryana jual tu..(tgk kat kedai ryana ya)..cantiklah real life..balik rumah teringat2, tak boleh jadi betul, daripada aku menderita teringat kat set tu baik aku beli....hehehe..sms ryana dan urusniaga dijalankan...nnt akak ambik ya ryana...hehe....kalau dah ambik nnt aku n3 kan...

6 comments:

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
wah, berbaloi-baloi kak..paling suka pelita tu, cantik. Teko bunga bakul tu ita ada dpt baru2 ni tp new version punyalah kak. Dari mana bah c ryana amik stok ni?:-)

~Yatt~ said...

salam kak azah..
amboi amboi amboi..hehe..borong sakan yer akak..cantik2 kesemuanya..saya belum beli ngan kak ryana..azam tetap azam..baru 6hb ni..hehehe.. ;)
btw..set pink tu memang lawaa yer akak?..ishh ishh tetiba terguda..hahahaha..

MrsNor said...

amboi amboiii sakan berborongg..kno tak ambil set pink tu...kan dah nyesalll

en_me said...

lehernyer montok tewww.. ehehe, salamm mak azah tewww

azah said...

salam ita..hehe,,ni akak shopping tak henggat dunia..ryana selongkar semua kedai apek kat sandakan dan lahad datu tu ita..paling rajin menghunting siryana ni..

Yatt..tahub baru akak didahului dgn memborong sakan..hehe..sebab tu tak nak buat azam nak slow ke apa, sebab dah tau tak kan penuhi azam...ha'a yatt lawat set pink tu dan harganya pun berpatutan...(kasi batu api sikit...)

itulah nor, balik rumah dok teringat2 jer..bagitau hubby dia bagi green light so apa lagi...rembattt..hehe

wasalam en_me..memang montok tuuu...

huraz said...

Salam Kak Azah... Selamat Tahun Baru... lamanya tak masuk blog akak (Saya beralih ke FB pulak kak). Boleh akak contact saya d wanhuraniosman@yahoo.com atau 019-3825022. Ada saya nak tanya and mintak tolong sikit.