Saturday, December 5, 2009

Kampungku(2) - Pagi yang berkabus

Sebelum citer pasal topik di atas, nak bagi tau yg akak dah selamat sampai ke KK jam 10.30 semalam..gitu gini pukul 11.00 sampai rumah..aik..kata flight pukul 5.20 awat sampai lewat benor?..citernya gini..

Dah shooping yg masih hingat dunia lagi kat nilai3, terus ke airport, confident je pegi check in kat kaunter dgn 6 bagasi ni, tgk2 muka abang kaunter tu lain macam je herot dia dok tgk skrin..dia ckp puan punya flight confirm 4 januari 2010 bukan 4 dis..haaa..tekejut badak dibuatnya..dia suruh call travel agent, minta issue tiket semula..tapi katanya flight dah penuh, dekat 30 orang dok standby..flight yg seterusnya pun penuh..adehh..mencacak rasonya rambut den..travel agent cakap dalam system diorang memang 4 Dis, tapi abang kaunter ckp 4 Jan..mcmana ni..travel agent suruh aku minta tolong kat kaunter, tapi abang tu tak memberi kerjasama langsung, muka masam je, travel agent call balik dia dah confirmkan flight esok pagi (sabtu)..baru dok pusing2 tgh haru biru, ada pegawai MAS, supervisor la kot(indian man), pakai kot warna kuning tanya apa boleh dia tlg..story la kat dia..dia bawa ke kaunter standby..minta abang singh kat situ tlg standbykan flight pukul 7.50 malam...kalau tak dpt..standby flight utk 9.30 mlm pulak..dah ckp dgn my siblings kalau tak dpt flight 7.50 balik semula kg, naik yg confirm flight hari sabtu..alhamdullilah dapat juga seat jam 7.50........the morale of the story...kalau ada masalah jgn pegi kat counter yg pekerja2nya tak tau nak senyum dan tolong org susah (w/pun bangsa sendiri)..cari abang yg pakai kot warna lain....lebih mesra dan bersedia menolong...

Tak adalah sangat citer menarik ttg gambar2 di bawah ni tapi inilah pemandangan sekitar kawasan rumah mak pada waktu pagi..dari pukul 7.00 - 7.25 pagi..masih berkabus dan sejuk seolah2 diseliputi salji..

Pagi2 kena pakai sweater sebab sejuk sangat...mcm kat obersea...
Janganlah cuba2 nak mandi waktu gini...sejuk hingga ke tulang sumsum
....masih penat hari ni.......jumpa lagi ya...

5 comments:

inna said...

alhamdulillah kak...sampai juga dengan selamat ye..

kak suasana kabus kampung macam ini lah yang jadi kerinduan saya...kak bestnyaaa pulak tu ada byk pokok kelapa nyaman dan damai rasanya...syoknya kalau duduk melayan kabus sampai habis..hehe..

azah said...

alhamdulillah inna...waktu tu sejuk sangat..memang kena pakai sweater..kul 8 lebih pun masih belum ilang kabus tu

azlina said...

salam...
kak azah cantiknya kg akk kan rugi rasanya ina tak sgh hr tu nk buat mcm mana masa mencemburi kita..entah bila lah kita dpt bertemu...kak azah selalu blk manjung setahun bpr kali yea kak..

azlina said...

ops slh tls la kak blk semenanjung bkn manjung he...he..

azah said...

salam ina..itulaa..tak apa..nnt kita plan baik2..akak balik setahun sekali...yg wajib la tu..kalau sampingan tu tak taulah