Friday, November 13, 2009

Sayonara and good luck!

Hari ni pelajar ting. 5 dan 6 atas dibenarkan buat class party....sekolah aku ni sekolah cina, so majority pelajar cina, dua tiga kerat je pelajar melayu dan bumiputera. Kalau tahun2 lalu, cikgu melayu tak kenyang makan tapi tahun ni, kebanyakan kelas tempah makanan daripada caterer melayu/islam..yg lain pulak order KFC je..aku dah bagitahu kat kelas2 yg aku ajar, kalau nak suruh cikgu makan kamu kena tempah, tak boleh masak sendiri dari rumah, diorang cakap 'halal ma cikgu, kami tak letak itu punya'..ya..tp periuk, pisau, kayu pemotong guna yg sama kan..masih tak boleh..bla..bla..bla..jadi banyak kelas yang order tahun ni...
Alhamdulilah, cikgu pun kenyang..hehe..

Jom layan gambar dengan budak2 sekolah..mcm artis pulak kena tarik sana sini..layan jelah sebab dah last day..ini aja yg guna handphone aku, banyak aku tak suruh snap, guna kamera diorang je...dah suruh mereka masuk FB..





Berserabai je budak2 ni..diorang ni pakai t-shirt kelas masing2..tu yang tak pakai school uniform..yg tak pakai t-shirt kelas, tak belilah tu...

Isnin nanti ada class party dari form 4 dan lower 6..kenyang lagi cikgu..hehe

2 comments:

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah
My son yg Tg,4 pun baru khamis lepas kelas dia buat farewell party, dorang buat pot luck, mgu dpn pula my son yg thn 3..yg ni tak payah buat apa2, dia bawa belon je..hehehe...senang aku!!!!

azah said...

wasalam ita..dekat2 cuti ni berparty2lah..kelmarin budak2 tu siap baling2 tepung pada muka/badan kawan2 lagi..yg kelas depan relax sikit, yg kelas tengah2 dan belakang, bermain sakan..wah bestnya mamak dia, bawa belon je, dulu my son masa primary school mesti bawa makanan jugak..selalu akak buat sandwich je, balik rumah mesti dia complaint tak dpt makan, kwn2 berebut hehe...