Saturday, November 14, 2009

Geder dgn kawan2

Kita tinggalkan dulu hal2 deco mendeco, pinggan2 lama..dan yg lain2 tu..mari dengar cerita pasal makan je..hehe..sekali sekala aku gader2 dgn rakan guru, selalunya kami p hi tea kat mana2 hotel di KK, tapi kali ni tukar angin..pegi kat restoran di Jesselton Point...

Inilah restoran kat tepi jeti/terminal feri ke Labuan dan Taman2 T.A.Rahman (iaitu feri ke pulau2 sekitar)...Restoran Nasi Padang ..ala2 Indon..masakannya sedap..kena dgn selera aku..
Pintu Gerbang masuk ke Jesselton Point...

Telefon booth..merah mak ngah

Cik Zah, saja2 gedik ambik gambar kat phone booth..mcm kat obersea

Ada kedai jual souvenir dan batik...khas utk tourist..local tak yah beli kat sini..memang tau dah rega dia mahalnya...
cantik..nampak kapal berlabuh....tadi hujan renyai2..tak blh pegi kat tepi...

Lain kali nak datang dinner kat sini..tentu cantik....

Ada kedai jual lukisan tangan jugak...I like ...

Sapa nak dtg KK? angkat tangan...oii..ramainya..nnt kita makan kat sini ok..

9 comments:

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah
Mmg sedap2 menu di Rest. Nasi Padang Ibu tu...slalu fullhse ..lepas main futsal blh lepak kat situ :-)

ain said...

sekali sekala keluar gader ramai2 ni syok kan. hilang le stress yg berserabut dlm kepala.

MrsNor said...

salam kak azah..tengok pondok telefon tu teringat kota London ler..

mummyseri said...

salam kak azah..lama seri tak g mkn kat restoran nasi pdg tu..slalu kalo sdrae @ kwn 2 dtg dr malaya mesti mo bawak dorang g mkn situ :)

azah said...

Ita..masa akak pegi tu by meja dah kena booked..nasib la ada kat tepi2 tu..

Ain ...betul tu ain..sek akak mengajar tu terkenal dgn 'banyak kerja' dan sibuknya..semua cikgu tak nak mengajar situ..akak aja bertahan hehe

Mrsnor..itula..mcm kat london..bilalah akak boleh pegi london lagi ni..mesti dah jauh berubah..mana gambar2 kat londond..belum tunjuk tau..nak tenguk..

seri..memang sedap kat situ, lain kali kita geder makan2 kat mana2 pulak ya..

salamdariborneo said...

salam kak azh,lain kali bole le kita makan2 kat situ lak ye.....

azah said...

salam maria...hehehe..baru sat balik dari dinner dgn family kat situ..nanti kita gader kat sana sama bloggers KK pulak...

echah_syed said...

amboii geder sakan cik azah kita ye :)

azah said...

combi..hehehe..memang ujung2 tahun ni nak menambahkan berat badan je..hehe