Wednesday, November 11, 2009

English Shoppe - jommm tenguk

Jom kita lawat english deco shop kat KK..sikit je my doter ambik gambar sebab dia segan..kedai ni terletak kat Karamunsing Shopping complex..masih belum buka masa kami sampai so tak lah segan nak snap gambar, tapi org yg lalu lalang tenguk semacam je, tu yg buat my doter malas nak ambik gambar

Ni yang paling aku suka..cepat2 suruh dia snap gambar sebab boleh tiru utk letak kat taman nanti..heh..pandai ke nak buat sebijik begitu..yg penting berangan dulu..kalau nak beli, kucing dah tumbuh tanduk pun tak kan beli..mahal gila..

Kalau pegi kat Karamunsing tu, memang tak misslah lalu kat kedai ni...cuci mata saja..sebab tersangatlah mahal cik kiah ooi..

Kalau ada set pinggan lama roses, boleh jugak posing macam ni..tapi tak ada..huhu..tapi aku ada idea lain..tunggu cuti sekolah ya..hehe..

Cik kak tu, mama dia suruh snap yg lain dia p snap yg ini, dah balik rumah transfer kat laptop baru nampak..ni kedai yg lain drp kedai kat atas tu...kat sini pun barang2 cantik belaka..telan air liur je lah, tak berbaloi...ada jugak tanya rega lemari warna putih kat situ, kayu biasa je tapi reganya RM390...ada sorang customer tu dia tenguk harga almari putih yg lain, terkejut dia tgk harganya, kelakarnya bila dia cakap gini 'macam kayu untuk buat kayu api saja ni' depan salesgirl tu lagi...hahaha

7 comments:

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
Home Decor shoppe dkt Ksing tu mmg mahal gila2 kan kak...itapun klu pg, cuti mata je..kena fikir byk kali klu mo beli...tdk berbaloi..hehe. Nnt ita mau pg white house decor tu..blum smpai lg kat situ..thnks 4 the info yer kak :-)

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah.. wah lama suda sia ndak pigi tu karamunsing.. huhuhuhu.. dulu in the 80s.. karamunsing, one of the femes shopping complex.. tempat lepak saya masa skolah.. hahahaha.. and am not surprise kalau brg2 kat kedai situ mahal lagi.. dari dulu lagi mmg mahal.. we all selalu shopping kat shopping complex yg kat sblah hotel hyatt tu.. apa nama ekk.. wisma merdeka.. is it kak? hehehe

selain karamunsing.. selalu beli groceries kat tongshin.. kira cam hock choon kat KL lah.. sume brg groceries over the sea ada kat situ.. hehehe.. i miss KK.. besh dok KK esp on Sunday.. ada Tamu.. besh2..

kak azah.. dah nak balik KL.. beli lah kat sini je.. lagi bnyk choice.. kalau sempat, boleh kita jumpa kan kak..

azlina said...

salam kak azah..
btl ckp fitty tu akk dtg beli kt kl je lah byk choice..decal pun byk2 kat sini..kk deco nilai pun ok kak azah nk blk nogori kan..kat nilai tu akak selain kk deco ada kedai english deco juga tapi ina tak ingt namanya harga pun blh thn juga tak tahu le sekarg beli masa raya thn lps..

ain said...

tak pernah lagi gi KK. mau meroyan mata klu ke situ.hihi

azah said...

wasalam ita..memang pun ita..akak hanya penah beli bunga rose..dekat RM50, kecik je..

fitty..kedai english deco kat sini sekadar hiasan je lah, tak tau kenapa diorang jual terlalu mahal..beli kat online pun masih lebih murah..ya fitty wisma merdeka..sekarang kat KK dah bertambah shopping complex, mcm center point, KK Plaza, dah yang terbaru 1Borneo..sure you miss a lot

azah said...

salam ina, memang dah masuk dalam plan dah untuk lawat KK deco kat nilai tu..ni kena sedia RM banyak2 ni..heheh

azah said...

ain..kat KL lagi meroyan tenguk, kat sini mahal bebenorr...hehe