Saturday, November 7, 2009

Garden-Thanks my dearest blogging friends

Terima kasih banyak-banyak kepada kawan2 yg memberi cadangan utk akak men'english'kan taman...

kat blogging world ni akak banyak jumpa ramai rakan yg sama hobi, bukannya kat luar sana tiada kawan tapi kat alam maya ni lebih specific, nak tanya resipi..ramai yg pandai, pinggan mangkuk lama..otai2nya wa tabik spring, english deco..begitu ramai adik2 yg kreatif..semua ni akak anggap satu perkongsian yang boleh menghilangkan stress bekerja, menghibur ketika kesunyian, kawan di rumah semasa suami tak ada.. namun akak sedih tgk ada orang yg penuh hasad dengki mengutuk blog kawan2 hingga ada yg menutup blog..terbaru blog gee~ lovelygee78.blogspot..kepada org yg cuba merosakkan hati org lain, bawa2lah bertaubat, tuhan itu maha kuasa..jangan sampai bila anda ditimpa musibah baru mau menyesal, memang semua orang tak sampai ke tahap 'perfect', adakah anda sudah sampai??

Dah bagi nasihat sikit tu, jom kita tenguk gambar2 yg berunsurkan taman inggeris pulak







Semua kat atas ni taman2 omputih..kalau nak tgk taman orang kita yang berunsur inggeris, lawat rumah welly..cantiknya..akak suka..welly datang sini beger taman kat rumah akak pulak...hehe

AGAIN...THANK YOU VERY MUCH FOR ALL THE SUGGESTIONS AND REMARKS TO MAKE MY DREAM GARDEN COME TRUE..I REALLY APPRECIATE IT

8 comments:

ain said...

satu hari nanti saya juga mau taman engish yg serupa dlm gambar tu, nak buat sekrg, hubby x setuju sgt, dia suruh tunggu sampai renovate umah dulu, ntah biler ler tu ekh..???

azah said...

salam ain..good morning, dah breakfast ke..lajunya ain sampai sini, bawa kete 160km/hr ke?..hehe..sama2lah kita meng'enlishkan taman kita yek..hehe

~Yatt~ said...

salam kak azah..
bab2 garden takleh nak komen..sbb ceq tak pandai..hehehehe..
tapi bab2 kutuk mengutuk di dunia blog tu patut dihentikan..saya pun turut rasa terkilan terhadap segelintir yang menpunyai PHD nie..kita berblog utk menambah kenalan & masing2 share2 tak kiralah perasaan ke, koleksi ke, deco rumah ker..kalau dah rasa tak puas hati/cemburu/iri hati silalah ker keluar dari blog tersebut & janganlah membuatkan tuan rumah terasa hati..bawak2 ler muhasabah diri kan...

MrsNor said...

salam k.azah..
Teringin nak buat garden english style tapi kawasan umah yg seciput dgn semua porch bertile impian rasanya tak akan jadi kenyataan. Tunggu rumah baru siap ler...

pasal kutuk mengutuk...dah lama sy rasa k.azah. Maklumlah blog sy blog budu tak class, tulis kot bahasa Klate..lepas tu dengki mendengki rakan dr forum terbawa2 ke alam blog...bila fikir balik, lantak mrk ler...sebab kebanyakkan tu "budak" fikiran masih tak cukup matang cuma body aje yg besar hehehe. Ramai org yg suka berkawan dgn kawan2 ygsekals dgn mrk, kita yg tak kelas pd pandangan mrk ni di hina dan dikutuk! Saya dah lali kak azah.

inna said...

salam kak Azah..saya pun setuju sangat dengan pendapat kak Azah tu..

cantik-cantik gambar yang ada kat sini..segar je tengok....:)

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah...
bestnya klu ada taman mcm tu kat rumah...ita impikan taman ala english dgn bunga2 rose..siap ada gazebo & buaian warna putih uiisssshhh berangan tak sedar diri heheheheheh...
Barulah ita tau dlm dunia blog ni ada berpuak2...sedih pd kawan2 bloggers yg sampai terpaksa menutup blog gara2 hasad dengki segelintir bloggers...

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah..

cepat kak beger2 taman kakak tu.. nak gak saya tengok.. hehehehe.. tadi saya pegi Sg Buloh.. seronok tak terhingga tengok macam2 jenis bunga ada.. hehehe.. teringat saya kat kakak.. tapi saya sempat rembat satu pokok bunga rose putih.. hehehehe..

and bab kutuk mengutuk ni.. saya no comment.. dah malas nak komen.. infact I just wrote about it in my blog.. kindda sad knowing we still have this kind of people with such mentality kan..

azlina said...

salam kak azah...
manusia ni ada mcm2 yea kak azah ada yg suka berpura2 dan bertopeng juga baling batu sembunyi tgn ...kerana ada persaan phd sgp lakukan apa saja..x ckup 1 blog semua blog org nak di kacaunya tak tahu apa faedah yg dia dpt dari kerja2 ni..ina rasa dpt dosa adalah..semuga org yg ada phd ni cpt menginsafi diri....tak le dia menganggu ketenteraman org lain...
pyh2 sgt setuju dgnkak nor biarlah si luncai terjun dgnlabu2nya...
btw..kak azah kendi tu ina beli mmg dah mcm tu tak hias apa..pinggannya pun mmg berlubang bergitu...rasa blh pelbagaikan fungsi tekonya..