Sunday, October 11, 2009

My Display Cabinet

Salam pagi Ahad..sebenarnya banyak betul exam papers yg nak diperiksa, tp tabiat aku lagi byk keja lagi rajin aku bertenet..kira lepas tensionlah ni..

CMG yg suruh display isi lemari ni...nilah mat isi lemari yg den boli hari tu..tak sehebat kat rumah mat(dapat bayangan drp apa yg Yatt tulis masa p sana)....

Almari ni tinggi dan memang segaja beli utk letak kat corner sebab rmh dah sempit. Dalam almari tu semua bercermin, jadi pantulan cermin tu membuatkan nampak isi dalamnya teramatlah banyak...sampai nak snap pun kena pakai tudung kot2 nampak pulak rambut den yg mengurai tu..hehe

Terkuit pulak langsir tu oleh lemari ni..tak apa aku dah berkira2 ni mau ganti langsir lain..mcm boring dah tgk langsir hasil keja tanganku itu...haa..jgn korang nak tempah langsir kat aku plak, tu main jahit straight je..tak ada seni2nya..tersenget, terlebih..semua adalah, sebab main tibai je...
Tingkat paling atas..set cenonit pokok kelapak (malu kat org, org lain dah complete set dah)..dan kawankan dia dgn 4 cawan kuning yg beli kat sarawak dulu..sebelah tu hubby punya chinese set
(kena letak jugak dia punya set..)

Tingkat kedua atas..letak set sakura kesyganku dari sis Yatt..teko tu dr Tasha..nampak byk kan teko tu, satu je tu..yg lain pantulan darp cermin tu..mana boleh letak banyk2 kang roboh pulak..kes naya

Seterusnya..2 chinese set..hubby punya kesukaan gak..letak sudu2 hijau yg berkerawang tu(dulu dah buat N3 ni)

Then set bunga padi drp Eskay...

Set OC grape/maple leaves drp CMG..

Tingkat paling bawah..teko2 bujang dgn sudu bunga kangkung....

Pinggan2 dan mangkuk2 yg berlambak2 (tak lah banyak mana pun) masih dalam kotak...tunggu kalau ada rezeki rennovate rumah baru boleh displaykan...kotak2 tu tersimpan kat bilik my daughter..hehe..hari ni dia balik..kejap lagi nak kemas2 apa yg patut kat bilik tu, kang moncong je tgk bilik dia berselerak...

8 comments:

~Yatt~ said...

salam kak azah..

thanks for sharing the display cabinet with us..akak snap setiap tingkat lemari tu..syabas akak..sebelum nie dah abis zoom dah apa isi dalam lemari tu..hahaha..

wahhhhh di situ cawan2 sakura dok bertenggek kat umah baru yea..seronok tengok diorg berhijrah ke sana..hehe..

nor64 said...

slm azah....wah mmg cantik almari baru tu...berpinau2 mata akak kena flash cermin tu..akak pun ada juga hajat nak beli pattern macam ni tapi yg nak kecil je..bolum jumpo lai..byk dah koleksi azah ya..keep it up.....

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
cantik menawan lemari cermin tu kak..beli di mana bha ni kak? hehehe..ada hari tu ita nampak di luxucom kitchen, tp warna putih & 4 segi, ok jg, yg kak punya ni lagi cun.
Byk dah collection akak ni, keep on hunting kak..

azah said...

Salam Yatt..kasihan pulak zoom lemari tu dari jauh..hehe...kat situlah anak2 dara sakura yatt bertenggek..comel je..

kak nor..kaka ke? sebab tgk nor panggil inna(merah samar) kakak..so mesti nor ni lebih muda..kalau lahir tahun 64 confirm nor lebih muda ni...ala koleksi biasa2 je..org lain ada mcm2 yg luar biasa....nnt balik semenanjung memang nak hunting lagi ni..

Ita..akak beli kat..adeh..apa nama kedai perabot tu..dekat dgn simpang keluar dari IPD/jabatan haiwan kat Highway Lintas tu..dekat dgn airport...habis akak lupa nama tempat tu pun..is the the sign of old age???haha..kat situ pun ada perabot putih, tp nampak mcm tak kuat nak letak pinggan manggkuk..

azah said...

salam ita..dah tanya anak akak..simpang kepayan tu..kalau dari airport, kedai tu sebelah kiri..

echah_syed said...

wahh bole jadi koleksi turun temurun ni :)

lepas anak cucu pulak.

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah.. mak aiii.. tu dia.. penuh satu almari set teko cawan sume.. hehehe.. cantek susun..

set sakura tu cantek.. bila letak semuanya.. :-)

azah said...

combi...itupun kalau anak cucu jaga elok2..kot dijualnya nanti..habislah penat lelah menghunting neneknya ni..hehe

fitty..tapikan fitty masa raya ada yg tanya, ni pinggan mangkuk lama ke?..isk,isk..ada ke?.sakura tu memang idaman akak..tak sabar nak balik sana utk hunting..