Saturday, October 10, 2009

My House_ another close up

Harap kawan2 tak jemu ya..masih lagi close up rumahku yg tak seberapa...saja utk kenangan pd aku juga..kot2 nnt berubah susun atur dan barang2...yg skg disimpan dan digantung yg baru, aku masih boleh lagi tgk yg lama..kalau dah simpan mesti lupa apa yg ada sebab tersorok entah kemana..korang faham ke apa aku merapu awal2 pagi ni..hehe

Piring lama bunga roses kecik...asalnya holder tu warna hitam, aku spray putih dan signage my cottage tu hasil keras tanganku (mcm nak buang je..tak cantik)...jam tu beli kat Putatan dan yg atas tu...apa nama tu..exstudent yg study kat Australia bagi.

Deco plates ni pun dah tunjuk...plates tu beli kat kedai RM2, gambarnya lain..spray putih dan tampal decal..mudah dan senang..almari tinggi yg memuatkan cawan dan teko lama...
Bunga yg ada dalam rumah...yg kiri tu..berkurun dah beli..next raya akan dihapuskira tu..kat sebelah main taruk2 je..kayu tu hubby aku ambik kat mana tak tau..kayu hanyut dalam laut..dia suka gak..aku tutup mata jelah..nak spray pun dia tak bagi..cucuk je bunga orkid dan letak beberapa batang rotan yg dibeli kat gaya street....pasu lama tu memang hubby punya fav gak..jgn lah nak dihapuskira...mau kena jeling nanti...

Gambar roses tu dah tgk dulu..ada 2 keping..aku angkut naik flight...datangnya dari Romantika Shah Alam...frame gambar2 dari London..ada tiga tu..kalau tgk kat gambar dlm n3 lepas nampak 3 gambar tu digantung...long2 time ago..masa aku bujangdan tgh study lagi, aku singgah kat London on the way balik M'sia, masa jalan2 kat kota London nampak org jual ni, aku masih ingat harganya 6 keping 10 pound..mahal tu kan kalau convert, nak2 time dulu2 lagi mahal exchange rate, so kongsi dgn kawan, dapat 3 sorang...

Gambar kat bawah tu..aku nak tunjuk yg cross stich tu sangatlah lama..husband tak bagi buka, huhu..lama dah aku mau ganti dgn yg lain..sabar je lah..dapat gak tu aku tukar...

Bunga lavender dalam teko lama yg dah tak ada muncung...dan mail box kat belakang pintu masuk rumah...happy viewing

awal2 pagi loading gambar kejap je..hehe

3 comments:

ain said...

saya pulak x boleh nak alih2 perabut...hubby x berapa gemar. geram gak kdg2 sbb susun atur perabut dr dulu sampai le sekrg samaaa je. klu berubah pun cuma benda2 kecik je lah!!

azah said...

itulah ain kalau hubby tak bagi sepenuh kebebasan dalam mendeco ni, mcm tak lepas rasanya kan..hubby akak tak suka tu kalau ada saputangan ke dibuat lapik, apalagi kalau renda2 gantung2 ke...mcm yg rmh org lain tu..ain masa exam kat sekolah dulu mesti selalu dpt no 1 satu ni..hehe..anyway thanks krn sudi jenguk dan bagi comment kat blog akak selalu, kalau tak sorang2 la akak bercerita gamaknya..hehe

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!