Tuesday, October 20, 2009

Cawan lone ranger..

Inilah cawan tunggal yg jumpa kat bilik ERT hari tu..dia je yg terselamat..lain2 dah hancur dah kot...walaupun pattern bunganya tak berapa cantik tapi..bodynya..weiiii..mengancam..ala2 model tahun 60an....

Cantik tak?....
Blurrr la pulak bila close up..tenguk tangkainya yg ala2 menyiku orang..sombong semacam je model ni..mulutnya pulak ada rim yg berliku2 dan badan pun berombak2 gitu...
Kaki pun cantik gak...
Kalau dapat satu set gini kan cantik.....apa bunga ni Yatt? akak malas le nak tanya cik google...biarpun hanya ada satu je..tetap kurembat juga..janji lama and rare kan?

NEW UPDATE:
Yatt cakap bunga ni wild native sunflower...mintak gambar dgn cik goggle..dan inilah gambaqnya..thanks Yatt....

8 comments:

Mat Gebu said...

salam kak azah..kak saya perasan yatt ada tau seketui cawan mcm tu...

~Yatt~ said...

salam kak azah..
hehe..thanks cik mat..tuan hamba mempunyai daya ingatan yang sungguh tajam..chaiyok2!!..memang ceq ada satu set cawan piring bunga nie akak..bunga apa yer?..cam bunga matahari pun ada skit..tp version kecik molek..nanti ceq zoom..hehe.. ;)

~Yatt~ said...

WILD NATIVE SUNFLOWER..
cuba search cik google..rasanya tu paling sama kot..hehe..sekian terima kasih cikgu..homework ceq dah siap..hehe..

azah said...

Wassalam mat...thanks mat..mesti makan kismis byk, tu yg kuat ingatan tu..hehe

Yatt..sesuai tu yatt..akak dah agak dah sun flower..tp takut salah..tak mahir akak bunga2 ni..tq yatt..rajin sungguh anak murid sorang ni mencari nama bunga..cikgu bagi A+ lah..hehe

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
Hari ahad ni tak dpt kak, sbb my parent nak brangkat naik haji. Inshaallah, next time. Tq sbb jemput ita. Btw, mmg lawa bentuk cawan ni...

ain said...

berbiku2 mulut cwn tu ek..cantikkk!!

azlina said...

salam kak azah..
mmg bodynya mengamcam le kak azah..ku terpesona..kalau dpt satu set kan best

azah said...

ita..ok..lain kalilah ya..semoga parents ita selamat menunaikan ibadah haji..dia dah sihat ke?

ain..memang cantik..sayangnya tinggal satu je

Ina..ya ina kalau satu set kan lawa, tp rasanya susah nak dpt ni...mesti dari tahun 60an..sebab sekolah akak buka tahun 1960