Friday, September 25, 2009

Raya Sakan

Salam aidilfitri ke 6...lama tak update..sibuk beraya..hehe..

Raya Pertama...ingat nak balik Kudat mlm raya tu tapi adik ipar terlepas flight dr KL dan terpaksa beli tiket lain..semua dah penuh, yg ada ialah pada pagi raya saja..huhu menangis sakan dia...lepas sembahyang raya, duduk rumah lepak, baru pegi airport..hantar dia ke bus stop utk ke Kudat..then baru pegi beraya rumah kawan2...nasib gak ada 3 org yg jemput open house raya pertama...

Raya kedua..pegi kudat..bertolak awal pagi, sampai je terus menziarahi keluarga belah somi..sempat 8 buah rumah je..tak larat dah..sebab petangnya balik KK...perut pun rasa semcm je sebab mereka semua hidang gassy drinks..

Raya ketiga dan ke 4 pegi rumah kwn2 yg open house..sambil kerja keras utk open house raya ke 5 kat rumah aku..

Raya ke 5..open house kat rumah...penat giler sebab my daughter tak balik, basuh pinggan sorang2...yg dua lelaki kat rumah tu kena tunggu arahan baru buat....itupun tak jemput semua kawan2, sebab 2 tahun lepas aku bagi nak pengsan sebab org dtg tak putus2 dari start open house tu sampai ke malam..semalam aku kemas2 sikit je..petang sikit pegi rumah neighbour yg buat open house jugak...balik terus lepet..pagi ni bangun sakit kepala pulak..nasib bukan kelmarin yg migrain..kalau tak..air sejuk dgn biskut raya je lah open house rumah aku..hehe..dah reda2 sakit pala..teruskan edisi mengemas rumah...penat lagi sekali..sekarang ni edisi merehatkan diri...sambil buka blog...semua blog pun sunyi sepi..mesti kawan2 ni masih beraya sakan..

Gambar2 masa raya tak ambiklah...lupa terus...sebelum balik KK dari Kudat hari tu ada ambil gambar pekan Kudat...jom kita lawat Kudat..bandar cowboy....

Mana ni ya...nnt tanya hubby...dia tak ada skrg, pegi KL awal pagi tadi...
Pasar kain kat Kudat..aku tak penah masuk sini...dulu masa duk kudat pun tak penah..isk..isk..
Deretan kedai di pekan kudat..
ini pun...tak ingat kat mana dah...HELPPPP..hehe

Masjid Kudat
Kedai lama..mesti ada jual pinggan lama..tapi hari tu tutup
Jeti feri ke Pulau Banggi...
Esplanad Sidiq...tempat santai2 tepi laut..
Pasar ikan
Kalau ada apa2 function..kat sini la dibuat..nama lain Pekan kudat ialah Tomborungus..mungkin sebab ramai suku kaum rungus kat sini
Ni rumah jutawan bumiputera di Kudat...besar rumahnya..
Hotel marina Kudat...

Ni masjid Kg Air Kudat..masih kat tengah pekan..

Ada banyak lagi gambar yg diambil tapi malasnya menunggu loading yg berjam2...

9 comments:

ain said...

selamat hr raya kak azah!!! sy ni pun masih lg sibuk, bukan sibuk beraya, sibuk uruskan hal2 lain. ni pun tgh masak sbb mlm karang, kwn dtg nak beraya.

HASNAH said...

hai k.azah bru smpt post N32..yelah beraya sakan katakan..senang tgk bndr kudat..tenang je kan..

azah said...

selamat hari raya ain..ain ni sambil masak pun sempat bukak tenet..hehe..org cekap dan pantaskan..hehe..masak apa tu?..kalau dekat, akak pun nak pegi lawat ain..apakan daya..

Hasnah..ya..tgk blog kwn2 lain semua sunyi sepi, masih sibuk beraya lah tu..dah balik ganu ke? Hasnah asal dari pasir mas ke?

mummyseri said...

slamat ariraye k.azah..bestnya g kudat..seri lama tak g..ni singgah jap jer..masih mood raye kat kg :)

azah said...

selamat hari raya seri..masih kat kg ke..ni cuti sakan ni...bila balik kk?

Eye_mEe said...

ma, xde jugak org ckp ruma semak ke? hehe.. kucing2 mana suda semua?

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah
Selamat hari raya maaf zahir & batin. Seronok yer kak dpt lawat2 family masa raya ni, ada yg bertahun tak jumpa, raya ni lah masa kita bjumpa & bmesra!. Dulu masa masih bkerja, selalu gak outstation kat kudat...abis jer kerja mesti singgah kat pekan kudat, beli udang basah hehehe. Kat tepi2 jalan on the way back pula beli kacang, jagung & kelapa. Peaceful jer Kudat ni..

azah said...

aik..mana ada org ckp semak..ada yg puji ckp cantik lagi, yg perempuan mata dok melilau tgk sana sini, ada yg ckp, byk benda nak tgk kat rumah ni..hehe..kucing2 masa open house lari terus..kecuali yuyu..dah petang baru balik..

ita..ya kudat tu sunyi sikit, kedai pun tak byk, dulu masa akak duduk sana lagi tak ada apa2...skrg baru ada KFC, Milimewa s/market, hotel marina...yg tak laratnya jln ke sana byk rosak, sakit badan dibuatnya..

Eye_mEe said...

esehhhh... trus mama kembang2 la tu kan.. hehe.. yuyu tu mmg.. x pandai takut org.. manja lebih2 sama org len.. minta puji.. hehe..