Sunday, September 27, 2009

Di mana pelita2ku?

Macam hilang pulak pelita2 tu ya?..sebenarnya tak hilang...cuma nak tunjuk mana aku display pelita2 tu kat dalam rumah...sekarang semuanya berjumlah 29 buah..dah byk tu..kebanyakan tetamu yg dtg masa raya hari tu cakap, banyaknya pelita dia.....kalau mereka pegi rumah ina(azlina) mesti terduduk, terkejut badak tgk pelita lagi banyak....kan Ina?

Ini pelita merah yang digantung...dah tunjuk dulu..basi dah..hehe
Yang ni gantung kat rel langsir..suruh hubby drill..dia diam je..aku sangkut kat sini..

Ni kat rel hujung sebelah lagi...supaya balance laa kan
Kat sini ada 10 pelitas...tak caya kira sendiri...hehe..yg berangkai tu kira satu ya..
Tempat yg berserabut ni..dah campur2, pelita dgn yg lain2...kalau kira..ada 12 pelita tu..aik..kata tadi ada 29, mana lagi 3?...ni baru 26...dont worry..tak tipu punya...3 pelita yg baru dpt belum diambil gambarnya..tunggu ya...aku rasa mau cari satu saja lagi pelita nak genapkan 30...sebab sekarang tgh buat collection baru..apa ya?..tunggu dah banyak sikit baru tunjuk, sekarang koleksi tu baru ada 4..wat saspen je che zah ni...hehe

6 comments:

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam K. Azah..
Selamat hari raya maaf zahir & batin. Byknya collection pelita akak..betul2 aramaite kak hehe..cantik...

kakpah said...

banyaknya koleksi lampu.
selamat hari raya...

~Yatt~ said...

salam kak azah..
selamat beerhari raya sebulan..banyak open house?
cantik2 pelita tu akak..kalau ada yang lebih roger2 k..

azah said...

salam hari raya ita..hehe..asyik aramaite je...sampai penuh rumah

kakpah..selamat hari raya..guru jugak ibarat lampu yg menyuluh kegelapan..hehe

selamat hari raya Yatt..byk juga..sampai ada yg tak tertunai..tak larat dah tua2 gini nak mkn mcm2..hehe..yatt dah minat pelita ke?..yg merah panjat dinding tu dan yang bertangkai tu masih ada kalau nak..nnt kita pot pet pot pet ya...

umi_e said...

salam kak azah... masih beraya lagi ke tu...

* Kak Azah boleh dianugerahkan RATU PELITA tau.... sebab rasanya tak ada orang yang ada sebanyak koleksi pelita kak azah ni... :)

azah said...

salam e..dah abis dah kot, tunggu org jemput open house kalau ada lagi weekend ni..hehe..kalau e masuk blog azlina..lagi byk koleksi pelita dia..akak second queen je..hehe