Monday, August 24, 2009

Dapur Idaman

Lama dah tak ckp pasal deco ni...sejak2 berkecimpung dalam dunia pinggan lama..aku hanyut dilanda badai meng'hunting'...chewah...berfalsafah pulak pagi2 ni...salam pagi Isnin...orang cuti sekolah, tapi aku....kejap lagi kena p sekolah ada kelas tambahan utk form 5 dan 6..esok pun sama..rabu free sebab khamis ada PTK exam..dah berapa kali exam dok dpt 3 je..bila la nak terlepas dpt 4 ni..dari rajin baca buku hingga malas nak baca, sama je...(azlina..tgk mcmana akak tak asyik migrain je, kalau byk keja mcm ni...huhuhu)

Sempena bulan yg mulia...bila suri rumah dan bukan suri rumah dok kat dapur je memasak..memasak dan memasak..jom kita tgk dapur2 yg cantik didecokan utk tambah semangat kita utk memasak dan memasak....sebelum tu, aku tak ingat dah kat mana ambik gambar2 ni, kalau terkena dapur korang, kira tlg iklan la ya..kot2 nanti TV3 dtg buat shooting 'apa2 aje' kat dapur tu...untung korang....zassss....


Ni rasanya dari dapur rumah mek salleh..diaorang suka cat perabut yg tak rata gitu, supaya nampak spt lama...
Cantik la lampu tu kan...
Haa..nampak acuan agar2 lama kat dinding tu..aku baru ada 2 ketui...cadang nak buat cam gini la..ok tak?...Banyaknya termos kat atas tu...sapa suka bolehlah tiru idea tu..cantik gak
Putih..putih..campur merah mak ngah..ok jugak kan...
Banyak betul brg2 hiasan...tapi lawa jugak terutama kalau kiut2 tu...

OK...happy viewing...

7 comments:

HazCottageCHaRm said...

Salam kakak...he syuker tengok.....samelah kan dapur hanim pun penuh ngan barang..kdg pening sendiri.. he he

ain said...

cantiknya dapur2 tu. one of my dreams gak to have one of those kitchen. weathered look!!!

azah said...

hanim...dapur hanim cantik la..kalau pening, hantar kat seberang sini..hehe

ain..memang cantik..bila la nak dpt ni..kalau ain dah dpt dapur gitu, share ya..

mummyseri said...

salam kak azah...
wah mmg cantik kan dapo idaman tu..
berangan jugek nk mcm tu satu ari nnt :) hehehhe

azah said...

salam seri..akak lama dah berangan tapi belum gak dapat2..bilalah ni....

Ana ~ Life's better in Pink said...

lawanya dapur2 ni...saya pun berangan nak dapur camni jugak..hehehhe

azah said...

Ana..akak pun, berangan tak sudah..hehe