Sunday, July 5, 2009

Vintagey items from MIL

Pagi Ahad yg hening ni..sekarang pukul 5.23 am, aku nak post n3 yg tertunda ttg brg yg diambil oleh anak MILku (my hubby la tu) dari rumah emaknya. Kemudian anak MIL ku itu bagi kat aku utk diwarisi...hehe..

Cantikkan teko ni..sebenarnya dah sumbing sikit kat muncung dan bibir, itulah asyik mengumpat je...hehe..nasib MIL tak buang, dia simpan je..info drp MIL..lama dah dia beli ni

The other side..bunga kecik sikit...

Pinggan kangkung..aku masuk blok ni amboi3 banyaknya koleksi bunga kangkung dia..bermacam jenis ada, silakan hop ke situ utk cuci mata (iklan tak berbayar..tp kalau nak kasi koleksi tu sikit aku tadah tgn je)....pinggan ni hubby rembat 10 buah..ambik ko..

Talam ayan lama yg besar 2 buah..manala aku nak letak ni...
Suka..sebab ada bunga rose...

HAPPY VIEWING dan selamat menghunting..

10 comments:

lemongrass said...

dulang tu mcm mak I punya kat kampung tp tak tau lah dia ada simpan lagi benda ke tu tak. We all slalu guna dulang tu bila ada kenduri kendara untuk letak pinggan lauk pauk atau untuk letak nasi ambeng :-).

~Yatt~ said...

salam k.azah...teko japan tu belum saya ada..chantekk tu..n3 kali nie lain skit dr biasa..kelako..hehehe..

fitty's pinky rose cottage said...

tu dia.. subuh2 dah buat posting! hehehehe nice teapot btw..

MrsNor said...

huwaaaaaaaaa manyakkk syantikk itu teko...mau jual kaaa... manyak suka ati tingok itu punya teko

umi_e said...

masa kecik2 saya makan dalam dulang tu lah 4 orang satu dulang tapi yang orang sebut dulang air :p

Itajeff @Something To Share said...

salam kak azah...
wah ni baru vintagey...lawalah kak!! Saya baru je beli dulang ayan tu , this time dpt warna biru :-).

azah said...

min..dulu2 memang orang suka guna dulang gini, sekarang org suka collect buat perhiasan pulak...nasi ambeng?..yg makan ramai2 stu dulang tu ya..

Yatt..n3 dibuat awal pagi..mood ada bagus..cantik kan yatt, rasa2nya susah nak dpt bunga gini dah..

fitty..selalu bangun pagi..hari minggu pun sama..tq

Nor..Wa tadak jual punyaa..itu kira jaga bagi pihak MIL..nnt dia murka..wa manyak susah...

e pun org jawo jugak ka?..

Ita, hari tu akak tgk ada jual kat Donggongon..tak beli sebab bulky..tak ada space dah..kang betul2 kena tidur bawah khemah pulak..hehe

echah_syed said...

kena buka galeri nih.. :)

azlina said...

salam kak azah talam tu cantik la kak pink clr lagi sweetnya...

azah said...

Combi...bukak galeri..ada ke org nak dtg tgk?..org lain punyer byk..kita punya baru siciput ni je

Ina..talam free lagi la cantik..hehe