Monday, July 6, 2009

Benda Putih Yang ganjil

Heee..takut tak baca blog title tu?..tak menyeramkan pun, hish tak usah ckp yg seram2 ....kita tgk gambar dulu ya..

Apa ni? haa..yg sebelah kiri tu duit syiling 10 sen dan yang sebelah kanan, telur ayam seramaku..kecil kan? Mula2 pelihara dulu ayam seramaku tak la kecik sgt, makin lama makin kecil pulak generasi2 yg baru tu...
Bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan...petang sabtu baru ni, ada hujan sikit, then nampak kat belakang rumah cendawan2 putih ni bertaburan..memang besar, bukan mcm cendawan biasa..
Banyak pulak tu
Satu dah tergolek, kena pijak kat aku kot..

Kalaulah bunga raflesia yang tumbuh kan best..sure jadi tumpuan org ramai, aku boleh le buka galeri barangan antik sekali..hehe..barang antik yg seciput tu...

7 comments:

inna said...

salam kak ajah.....

eee bestnyaa ada cendawan tumbuh kat rumput....dulu masa kecik-kecik saya suka kira berapa banyak cendawan tumbuh kat rumput mak tanam....waktu pagi masa nak ke sekolah....embun pun masih basah....rasa nyaman je.....

~Yatt~ said...

salam k.azah...
oic..cenggitu ek telur ayam serama..lagi kecik dari telur puyuh kan..bestnyer tengok cendawan yang tumbuh kat halaman umah akak tu..teringat citer katun dolu2..smurf..my fave cartoon show.. :-)

ain said...

lawa pulak cendawan tu kak azah.

Itajeff @Something To Share said...

Salam..
tgk dr tajuk, ingatkan cerita seram...hehehe..

azah said...

inna ni mesti ada nostalgia masa kecik..best2 pulak tu...kalau bdk2 skrg, nostaliga mereka masa kecik ialah..tenet, transformer,telipon...semua huruf t pulak ya...hehe

Yatt..memang kecik..kuat bertelur pulak tu ayam serama ni..nak ambik gambar diaorang mencanak2 lari...kalaule cendawan tu berwarna, kan best

ain..memang lawa ain..mcm sesuai le pulak dgn english deco..hehe..sygnya cepat layu..kalau tak dah jadi penghias rumah..

Ita..saja kasi suspense sikit..

SariSam said...

Ingt kan nak story pasal cerita seram..Seram sejuk dibuat nye..Rupe2 nye pasal telor ayam serama..Tak berapa nak cam tu telor..2 2 nampak lebih kurang je..hehehe..

azah said...

sarisam..hehe..kalau cerita seram awal2 akak dah surrender dah, penakut gak akak ni...mungkin background itam tu yg memancar2 warna putih...tp ..dulu ada lebih kecil dr tu, besar jari kelingking je..tq dtg visit