Wednesday, July 8, 2009

Pinggan Lama(Tuaran)Part 1

Welcome to Tuaran..pekan yg lama tak dikunjungi..dah berubah wajah dah....

Balik dari sekolah kelmarin bukak tenet tenguk Ryana letak n3 pasal hasil hunting kat pekan Tuaran. Kebetulan hubby ada kat rumah....aku pun mulalah drama swasta..
Ala..tenguk my friend pegi kat Tuaran dapat banyak pinggan lama..(baca lagi blog)
Ada brg dia ambil semua...dia ckp tinggal sikit je lagi stok..(buat muka sedih)
Hubby punyer dialog pulak: (yg mau dengar sangat2)...
Nak pegi tak?
Bila?..aku punyer dialog la ni...
Lepas ni....Yeyyy...kabut2 aku bersiap dan terus jalan....hehehe..
Ryana dah bagi tahu lokasinya, so senang la sikit...
Part 1: Hasil hunting kat kedai apek muka panjang dan kulit kuning pucat..(Ryana punya description ni..heheh)..

Aku masuk tanya salesgirl tu, ada jual pinggan lama tak?..
Nahhh..sorang lagi mintak pinggan lama..Katanya..kat situ ada one lady dgn setimbun pinggan lama, dah nak bayar..Aku rasa bukan Ryana ni..Ita pun jauh sekali laa..(ada nampak gambar Ita kat blog, kalau dia sure aku cam)..aku nak senyum, tapi dia jual mahal lak..masa salesgirl tu ckp, dia jeling kat aku...rival la katakan..so aku pun simpan balik senyumanku...tak kena layan baa....

Punya la kotor kat bawah tangga tu, kotak dah ada sarang anai2, then lembab2 lagi, bau pun sampai sekarang masih tercium, tp semangat menghunting mengalahkan segala2nya...


Dah siap cuci tadi..hehe..cepatnya...pinggan2 di atas ni hasil hunting kedai kedua utk ditayang masa part 2 nanti..

Ni yang dapat kat kedai apek tu..tak mau kurang langsung rega piring2 tu..Ryana, akak rasa dia naikkan harga dah ...dah la tak berapa mesra alam apek ni...dia ckp ni brg lama, tak boleh kurang,..ni pun kira rugi...Lu cakap rugi?..betul2 nanti baru tau...(dont worry, I don't dare to say this on his face...dlm hati je.....??%=+=7%4$$$$$.......
Posing secara solo...pinggan bunga grey dan oren..(bunga terung)
Piring dutchman...lagi..tambah koleksi yg sedia ada..
Cantik la yg ni..dia punya rim terang lagi...
Ni semua yg dah elok dicuci...kalau tgk yg belum dicuci..mau tak makan seminggu...

Sebelum pegi kedai yg kedua(part 2 nanti)..aku jalan2 menyusur kedai2 kat baris tu..semua nyonya kedai heran kenapa ramai org tanya pinggan lama ni..kat satu kedai tu dia ckp..hari tu ada orang putih tanya..haaa..mesti org putih tu baca blog2 kita ni....

Jumpa lagi part 2, sesi hunting kat Pekan Tuaran........byeee...

10 comments:

Ryana said...

Salam kak Azah.
Wah! akak dah pegi menghunting ke Tuaran ye.Bnyk juga yang masih tinggalkan?Pinggan bunga biru mcm di Tjg Aru tu & pinggan makan bunga kangkung dah hbskan? coz ada kwn(sdh ada kwn kat sklh yg dah tersampuk) yang pegi hari tu kata salesgirl tu bagi tau ada seorg prmpuan cina sdh borong habis.

ain said...

amboi kak azah...sopin sakan gitu!!!

Itajeff @Something To Share said...

salam...
akhirnya smpai jg kak azah ke Tuaran..nampak gayanya saya lah yg ketinggalan ni hehehe...

mummyseri said...

salam k.azah
wah dsa makin byk koleksi akak ni...

azah said...

Ryana...masa akak pergi tu ada lagi bunga kangkung,kedai kedua yg akak pergi tu pun ckp ada perempuan cina dtg borong byk..siapalah gerangannya org ni..mana dia tau ya?

ain..ni minat punyer pasal..hehe

Ita..byk yg dah habis Ita..kena cari port lain pulak ni..bbyk dah saingan ni,ingatkan kita 3 org je yg minat kat kk ni..

seri..bersiaran dr mana ni? dari kg ke?..sikit2 tambah seri..

Khadijah Mohamed said...

Kak Azah jgn risau, saya
dah pos EG...saja saya tak
bagitau, tunggu
ya..mungkin lambat sikit
sebab penang dengan
serawakkan jauh..heheh

*merujuk soalan diblog saya...
saya pun tak dpt lagi...

Ainazli said...

kak..kat maner itu apek punya kedaiiii..mo rembat gakla..cam cantik jer wak hiasan atas meja..hehehe

Mat Gebu said...

salam kak azah..bertuah aka dapat laki yang minat sama (oppsss..ada ke "laki"..ahaks, "suami" laaa..amponnnn!!)....Berbaloi kan hunting nie, kepuasan dia lain macam sangat bila dpt jumpa..saya kan kak, kalau jumpa je, idung macam kembang2 gitu....

azah said...

ain..kedai apek muka pjg tu opposit klinik Aslam..seberang jalan..yg satu lagi kedai kat depan milimewa..akak tak tau lah masih ada lagi ke tidak, hari tu dah tinggal sikit..

Mat..ala tersasul2 pulak mat ni..sama je tu mat 'laki' ke suami ke..kalau kat Kedah dia refer isteri 'org betina aku'..lagi haru..hehe..eh mat seronok sangat2 hunting sendiri ni..akak tak kembang hidung, tp dompet yg kembang jadi nipis..hehehe

annie said...

salam zah~seronok kan hunting ni..segala bau busuk,berhabuk blh tolak tepi...demi rete karun tu..kat sana maybe masih byk lubuk...kat tempat kita ni,dah hampir pupus...