Thursday, July 9, 2009

Pinggan Lama(Tuaran) Part 2

Dah puas jalan kat deretan kedai apek pertama, jom kita ke destinasi kedua..tak payah la cari2 lagi dah..hari pun nak ujan......Ita ada ckp kedai kat depan milimewa pun ada jual harta karun ni.....jom kita terjah......aku masuk kedai dan terus ke bahagian belakang(lokasi harta karun memang kat belakang)....

Tadaaa..cantik tak? Nak melompat aku bila nampak pinggan makan ni..cantik banget..macam pinggan di istana maharaja cina dulu2..hehe ya ke?....terus call hubby (dia kat dlm kereta)..'Bah ada pinggan cantik warna kemerahan, nak beli berapa ?(excited giler masa ni)..hubby ckp..up to you..baru aku dok membelek, hubby ada kat belakang dah(aku tau dia teruja gak..tu yg dtg cepat2)

Close up..ada timbul sikit itu bunga...cantikkkk...

Tadaaa..hubby ternampak sudu2 kangkung..(aku dah kelabu mata dah oleh pinggan tu)..tersorok kat dalam kotak..tp kotornya dah..ada hasil buang cik Ti lagi melekat2 bersama habuk. Aku guna tgn kiri dah..mcm tak sanggup guna tgn kanan...nyonya baju merah cepat2 pegi ambil towel basah dan lapkan..baiknya dia..dia suruh aku lap tangan lagi..tq nyonya baju merah..you're so sweet...(mcm la nyonya tu baca blog ni..but who knows..baca cerita ni sampai habis ya....)

Pinggan kangkung tu pun ambik kat situ.....

Another great catch...pinggan bunga kekwa..sayangnya hanya tinggal 3 saja...habisla aku sapu...


Masa aku nampak pinggan ni pun rasa nak melompat gak..........aku suka sangat...

Close up bunga..biru ...oh lala..

Piring kecil bunga 5 roses ni tinggal satu saja....Ita dan Ryana..harta karun kat atas habis dah..ampunnn..tinggal sudu tu akak tinggalkan sebab tak sanggup nak korek2 kat dalam kotak..geli...

Masa nak bayar, apek kat kaunter cakap, kemarin ada perempuan cina dan hubby dia borong banyak, lama sudah saya letak pinggan2 kat situ tiada orang beli, kenapa sekarang ramai orang beli...Hubby aku pun mulalah dgn pidato dia..(hubby ni masa sekolah dulu pernah dpt tempat kedua pidato sek men negeri Sabah)..hmmm korang bayangkan bagaimana lancar dan ramahnya dia berbicara...Diorang ni kawan2 dlm blog, minat pinggan lama..masing2 mencari la..lebih kurang je aku cakap ajuk tu...so korang siap la kalau apek dan nyonya tu guling2 dok baca blog ni sekarang..hehe..siap hubby tambah lagi...dia ni tauke(aku la tu) kalau saya tak bawak tadi, masam tu muka dia..hish..hish...dah beli insurans ke ni?..hehehe

Ok..habis sudah cerita menghunting di Tuaran......sapa2 yg rasa envy kat hasil huntingku kali ni, bawa2 bertenang, tenguk2 ikan kat akuarium kat atas tu ya....hehehe....see you..

10 comments:

~Yatt~ said...

salam k.azah..wow!!!yg merah tu menawan kalbu..akak beli byk tak??kalau beribu2 lemon..nak gakkk satu ke dua..huwaaa....

azlina said...

salam kak azah btl kata yat yg merah tu mmg cantik untung akk dpt...seronok menghunting ina tgk je lah budget x de isk...ishk..nak nanngis ni dah byk lari kt shafiq le x pa berkorban...

azah said...

Yatt..hehe tak la sampai beribu2 lemon..akak ambik saki baki orang tinggalkan je..

Ina..kat sini masih murah lagi..itu yg kena hunting cepat2 sebelum harga melambung tinggi..kalau dah mahal nnt akak dok rumah je lah telek koleksi yg sedia ada..hehe

Itajeff @Something To Share said...

Salam..
bestnya kak azah. Sudu tu sy dah dpt jg kak, cuma piring merah tu yg tak dpt lg...cantiklah...beruntung akak hehe..

Rozie said...

mmg cantik ler pinggan merah tu...
hebat tul semangat kak azah pi memburu skrg ni...bawak senapang patah ker? tabik org kolopilah!!ekekkeek

azah said...

Ita..oo dah dpt sudu, pinggan merah tu dah tinggal last kopek, nasib dpt gak..yg nyonya baju merah tu ckp, ko ambik semua la, menyesal nnt. apalah..semangat membara la ..hehe

Rozie..tak yah bawak senapang patah, kalau begini jauh berani merantau...bawak ilmu didado jo...hehe..hidup pilahhh

Itajeff @Something To Share said...

Salam Kak Azah..
cup & saucer dutchman tu sy dpt dr my Ma. Ada 1 set kat rumah, actually hadiah wedding my sister, dpt cup & saucer & piring kuih tu ja kak...ingat mau angkut semua, tp mak tak bagi hehehe...pantang nampak brg lama skrg ni, semua mau diangkut hehehe

Mat Gebu said...

Laaa hai akak azah org kolopilah koo, Wan den dulu2 dok rombau, induk2 ado lah kek rombau tu..yg den tak konal pun ramai...hehehehe..

azah said...

ita..akak pun sama, kat kg tu byk pinggan mangkuk lama..mau ambik mcm segan pulak..

mat..a'aa orang kolopilah den ni, merantau jo ket nogori di bawah bayu ni..tu kamceng dgn rozie, satu tompet la katokan

Ryana said...

Salam kak Azah. Masa pegi hari tu pinggan merah tu banyak lagi tapi saya ambil sebiji je menyesal pula rasanya dahlah harga dia murah. Masa akak beli tu berapa nyoya tu letak harga? manalah tau klu dia dah naikkan harga sbb semakin ramai org dtg cari pinggan lama kat kedai dia.