Friday, July 3, 2009

Jom tenguk pelita

Kita stop dulu tayangan pinggan mangkuk utk iklan pelita dulu...hehehe...Akhirnya terjumpa jugak pelita gantung warna hijau..mula2 ingatkan merah mak ngah juga, bukak kotak hijau..terus rembat 2 bijik..

Kat bawah ni pelita biasa, tp tempat sangkut tu rendah, tak tinggi mcm biasa, so jadilah ia luar biasa. ..yg biasa pulak gambar amoi tp yg ini lain sikit. warna kaca tempat letak minyak tu pun kebiruan sikit.....

Gambar tin tu, 2 anak mat saleh....hubby ckp pelita ni memang lama punyer dan dia tak bagi make over, mau maintain keasliannya..apa2 je lah, kenalah jugak ikut kemahuan penghuni rmh yg lain kan? tak kan ikut sedap mata kita je.

psstt...semlm dpt pelita lagi kat Donggongan, tp pinggan2 lama tak ada la kat sini..puas masuk dari satu kedai ke satu kedai...pelita tu pun beli satu je, sebab rasa2nya mahal lah..blm snap gambar lagi..

6 comments:

inna said...

salam kak ajah...lawa la pelita ijau tu...saya belum ada lagi mcm tu...kenapa kat tempat saya takde ek...yg best tu ada tempat nak gantung ek...boleh gantung kat anjung tu kak...dah terbayang di mataku malam tujuh likur.....

ain said...

lawa pelita ijau tu la kak!!!

Itajeff @Something To Share said...

salam kak azah..
wahhh kak azah sudah smpai donggongan ya..hehehe..sy belum sempat pg lg ni. Minggu ni pun byk jemputan kenduri kawin lg kak, ndak jd lagilah plan hunting kita ke Tuaran ni...kalau kak dpt pg, tinggal2 kan sy skit ya hehehe

echah_syed said...

aritu kat likas trade center masa pameran barangan buatan malaysia ade gak combi nmpk brg2 english deco ni.. :)

teringat pelita dulu-dulu..

azah said...

inna..a'aa ya, nnt akak gantung kat luar rmh pakai pelita ni...hehe inna, kalau kat sana ada, kat sini tak ada, kalau sini ada, sana tak ada, supaya kita boleh share keunikkan brg2..

ain..lama dah jugak akak dok cari pelita ijau..baru jumpa

Ita..tak apalah. lain kali kita pegi sama2 ya..

combi..ya ke? tapi mesti mahal kan..ala tak terpegi la pameran tu, kes malas nak drive ke tempat sesak2

Ryana said...

Salam kak Azah. wah akak dah dpt plita hijau tu ya. Hari tu masa belikan Kak Azlina saya pun dpt satu tapi bagi kat dia dulu nanti blh cari lagi tapi smpi skrg blm lagi pegi cari pun.Akak blm pegi hunting ke Tuaran ke?