Sunday, July 12, 2009

Sakura Idamanku- thanks Yatt

Dah pukul 1.41am tak leh tidur sebab tadi pukul 8.10 gitu dah dozed off..migrain punyer pasal..terjaga bila dengar sms drp ani. Sekarang dah tak boleh tidur....ayoo..so buatlah n3 ketiga utk hari ni..rajinnyer...

Double happiness..lepas p hunting hari selasa dan bawa balik hasil dgn senyum melebar sampai ke telinga, hari Rabu tu dapat parcel dari Yatt pulak. Memang parcel ni ditunggu2 sekian lama. Setelah meleleh2 airmata tgk set sakura org lain, akhirnya sakura menjadi milikku jua...puas la jugak dok bagi2 hint pada yatt, akhirnya yatt sudi utk barter...gracias yatt..akak suka sangat2, yalah sampai mimpi2 set sakura ni, teruk betul kan?

Inilah 6 cups and saucers yg berada dalam keadaan sihat walafiat, tiada cacat cela...

Sapa tak terpikat dengan bunga pink yg cantik menawan ni...

Sebab dia belum ada mak, si ibu tunggal kekwa dipinjamkan sebagai mak angkat untuk sesi penggambaran saja...lepas ni bawa diri masing2...hehehe...nnt pelan2 cari saudara mara terdekat..tapi sakura ni mcm diharamkan pulak berpijak kat bumi sabah ni zaman dulu2, tak ada jumpa pun apa2 yg ada kaitan dgnnya..nampaknya kenalah beli dgn online traders utk lengkapkannya...atau ada sapa2 yg nak hop hop and away boleh gak.

18 comments:

~Yatt~ said...

k.azah..sama2 kasih akak..take your time..happy gak sbb akak suka..ooooo akak cakap dah puas bagi hint2 ek..lenkali kalau dah berkenan anak orang..cakap direct jer..takyah bagi hint2..hahahaha...

umi_e said...

seronoknya kak azah dapat idaman hati :P

* kak... mana akak letak semua2 tu ya? Buatlah tayangan lagi.. curious ni...

azah said...

yatt..hahaha..yalah dah siap gubah2 lagu sakura sendiri lagi..yatt ingat tak?..malu2 kucing tulah sebabnya bagi hint aja..

e..akak dah buat tayangan semua tu, e click je kat vintage tu adala..atau under pinggan mangkuk lama..

annie said...

sorry eh zah, kita kacau mimpi indah zah...actually kes terdesak tu...

Mat Gebu said...

Waaaa..kak azah, saya lom ada lagi sakura bentuk mcm tu...

~Yatt~ said...

k.azah..lagu nie ekk..hehehe..

oh sakura
di mana kau kan kucari
mengapa menyiksaku begini
tak sanggup aku hidup tanpamu
akan kucari kau sakura
kedai apek atau di mana2 saja...

Itajeff @Something To Share said...

Salam..
bertambah seronoklah kak azah ya..hunting berhasil, yg ni pula dpt lg idaman hati...lucky sepanjang minggu kak azah ni hehehe...

azah said...

ani...tak apa..kdg2 selalu tidur lewat gak, cuma sejak petang tu sakit kepala, so bawak2 tidur..ala pukul 2 lebih gitu terlena samapai 5.30..ok la tu..hehe..dont feel guilty..tak apanya

Mat....nasib akak cepat2 ambik drp yatt...hehehe..tp kat sana senang sikit mau dptkan set sakura, kat sini btg hidung pun tada nampak..

Yatt..ala malu pulak akak..hehe..yg part'di mana2 saja' tu yg hintnya..hehehe..

Ita..ya seronoknya sampai tak terkata..tp semua belum display lagi kena cari almari...tp mana nak letak..nnt kena jalan mengiring pulak tak muat..heheh

Itajeff @Something To Share said...

kak azah..kat donggongan tu, kedai kecik jual peralatan dapur, baris kedai berdepan dgn kfc. Kat situ je lah yg dpt skit. Ita belum survey lg smpai kiulu kak, rasanya ndak adalah di sana tu sbb kedai ja lama brg2 semua baru heheh. Kat Tamparuli sebelum kedai terbakar hari tu, bapa ita ckp mmg ada 2-3 buah kedai yg jual piring2 lama, sayangkan kak..masa tu aktiviti hunting ni belum menyerang lg

Mat Gebu said...

kak azah, den raso lah, kek rombau dah habih bondo2 ni, rumah induk den kek Molanggang, ado agak eyy..esok2 nak poey lah tengok2...hahaha serta-merta!!!!

merpati66 said...

salam ..wah bestnya dpt cawan ya..hehe tahniah...

Khadijah Mohamed said...

cantiknya set sakura tu...saya pun tak ada lagi set cam tu..
kak Azah, saya pos ke alamat sekolah yg Kak Nor bagi..tak ingat lak serawak ke sabah..tapi alamat sekolah menengah tak salah..

echah_syed said...

sgt cantek ler beb.. :)

pstttt..brape rm??

jom ler sharing :D

kak ina kl said...

salam..bertuah dpt dari yatt..tahniah ekk..

azah said...

Ita...thank for the info..I'll do the hunting soon..hehehe

mat..copek mat poi rembat kang molopes lak...hahaha

Merpati..thanks..memang seronok sangat2

Sarah..dah dapat barang tu, tkasih ya

Combi..kami main sistem barter, tukar brg dgn brg..so nilai tak boleh ditentukan..balik perak nanti intai2lah kawasan sekitar, terutama dlm gerobok mak tu..hehehe

KakInaKL...thanks..seronok dapat brg idaman hati ni...

yginsaf4 said...

sonoknyerrr..

mummyseri said...

bestnye kak sbb da dpt yg diidamkan..mmg cantek sakura tu..kite pon suke tgk..

azah said...

Seri terima kasih..dah kat KK ya..

yginsaf..sonok, sonok..