Friday, July 17, 2009

Alat Penghisap Candu

Entry pendek utk malam sabtu ni pasal alat penghisap candu lama..sekarang tak ada dah orang hisap benda ni (agaknya lah, sebab sekarang ni penagih beralih kpd yg lebih moden) ..so jadi perhiasan la pulak kat rumah. Dulu kak InaKL buat n3 pasal alat ni, so aku comment kat blog dia yg aku juga ada benda alah tu.. kak ina nak tenguk, so inilah dia kak ina..warna itam la sikit, malas nak gosok brasso ke apa ke utk kilatkan. Alat ni beli drp ani, kalau sapa berminat cuba tanya ani lah ya..tolong promote sikit..




Close up...tak lah nampak hitam sangat, tp dah kusam la sikit, barang lama kan...

5 comments:

ain said...

kak azah buat display ke benda ni..??? unik!!!

psst...kak..kita dah pindah blog.blog lama ada poblem sign in. singgah ye bila senang.

http://menmylife-ain.blogspot.com

azah said...

ain..patut la sunyi sepi..pindah rumah rupanya..nnt akak lawat..masak sedap2 ya..hehe..a'aa akak buat display, jgn agensi dadah cari akak pulak..akak ni guru anti dadah kat sekolah, nnt perlu bagi apa2 penerangan ke ttg dadah ni boleh le tunjuk benda alah ni..hehe

Itajeff @Something To Share said...

Salam K.Azah..
sy pernah nampak alat ni jual kat kedai antik di w.merdeka..rupa2nya alat phisap candu..unik ya k.azah.

p.s. piring2 tu sy beli merata tmpt kak, kat tg aru, ppang, tuaran & putatan. Piring bunga pink rose kecil tu beli di segama, ada kedai2 peralatan dapurkan kat situ..senang ja cari kak

azah said...

ya ke ita..akak selalu limpas je kat kedai antik tu, nnt nak jenguk..kat segama pun ada ke?..nnt akak cari..hehe

kak ina kl said...

salam azah...rasanya kamu punya kecik sikit kot..memang unik kan..lain design..lain bentuk dia..