Thursday, June 25, 2009

Tag dari Kak Yon dan Inna Merah Samar

Terima kasih Kak Yon dan Inna kerana bagi award ni...sama la..so buat sekali gus, selamatlah jari nak menaip.

1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
Ok dah copy....

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Mula2 Kak Yon yg bagi, namaku paling atas pulak tu..maknanya Kak Yon betul2 ingat kat aku dulu la drp org lain...betul tak kak Yon...then si inna yg manja tu pulak suruh ambik award kat blog dia..sekali tgk sama pulak...tak apalah, naik vespa lama itulah sama serentak..hehe..mereka ni kenal kat alam maya sebab sama2 minat english home deco, masa ni mcm belum banyak blog yg english home deco...so mcm close dan selalu jenguk2 mereka serta tinggalkan komen..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)
Fakta ttg diri ni kalau sama dgn yg dulu tu tak apalah kan, aku cuba tambah2 sikit supaya ada kelainan..byk fakta ttg diri seseorg ni..kita nilai lain org tgk lain kan?
a. Suka dtg lebih awal dr masanya...tak kiralah kalau nak jumpa seseorang ke, ada meeting ke, pegi sekolah ke..jgn tak tau, belum pukul 6.00 pagi aku dah bergerak ke sekolah...
b. Suka english deco..sekarang pulak suka collect pinggan2 lama...sungguh tergoda..sebab tu skrg ni aku tgh selsema sebab semlm pegi hunting kat kedai apek, korek dalam almari dulu2, yg dah berabuk2...hehe
c. Suka shopping...tak suka window shopping...
d. Suka kucing..hmm dari kecik lagi suka pelihara kucing
e. Suka pokok bunga..tp sekarang mcm slow sikitlah..tak tau kenapa..padahal masa sekolah rendah lagi suka tanam pokok bunga ni
f. Cepat menangis...kalau citer kat TV tu tak kisahlah citer apa, bahasa apa, asal ada sedih sikit dah meleleh air mata..cemeng betul
g. suka betul simpan barang2...mcm ada je kegunaannya nanti..dalam kata lain tak suka buang2 barang walaupun tak guna..tu yg bersepah je rumah ni
h. org ckp muka aku ni serius, takut nak tegur..ya ke? aku biasa2 je..tak ada pun rasa gitu..ni bukan fakta lah ya..ini auta..
i. Kalau kak yon suka nyanyi aku ni suka juga seni2 ni..spt nyanyi(penah masuk ptandingan masa kat sekolah dulu tp tak menang..hehhee) suka menari..tiap2 tahun wakil kelas masa sek dulu sebab zaman dulu ada pertandingan tarian antara kelas..ada jugak la menang..kat UITM pun penah menari wakil DBS course..hehe....sekarang tak la..nnt org ckp buang tabiat pulak kan..
j. Suka melukis...org ckp ok lukisan aku...cikgu2 PSV pun puji tp aku rasa tak memuaskan hati..hish..hish..so aku melukis bila ada mood je..dah tua2 ni..tak larat lagi nak dok lama2.....

Ok...aku nak tag orang2 ni:
1. Ryana..lama menyepi..sila buat tag ya
2. ItaJeff..mcm sama je minat dgn aku ni..
3. Ain...selalu bagi komen kat blog aku
4. yatt..ratu pinggan antik..kalau dah kena tag tak apalah
5. Ummie77..cikgu jugak..nak juga tau fakta ttg diri anda........

5 comments:

marsya said...

minat akak byk sama dgn Sya....Kita serupa....Kita serupa...

kakyon said...

azah..a.b.f.h.i tu sama ngan akak..hehehe..

azah said...

sya..kita serupa..kita serupa...hehe

azah said...

kak yon...kita serupa..kita serupa..hehe

~Yatt~ said...

thanks yea k.azah for tagging me..saya dah add ym akak.. :)..tapi esok sampai isnin, saya balik kampung tau..tak online..hehe..