Friday, June 26, 2009

Piring bunga 4 roses

Ini hasil hunting kat Tanjung Aru..seronoknya sebab jumpa harta karun yg diidam2kan..tq ryana kerana bagitahu akak tempatnya..Itajeff pun bagitahu gak yg dia dah pegi sini..kira akak ni lewat pegi lah ya..nasib la ryana dan ita ada tinggalkan juga saki baki, kalau depa sapu semua, meleleh lah den..untuk set bunga ni, aku ambil 3 keping je..tak tau kenapa ambik 3, masa tu tak leh nak fikir dah sebab dok bersin je oleh abuk kat dalam almari tu. Almari tu fesyen lama yg tinggi hingga ke siling, pinggan2 tu kat bawah..yg aku dpt 3 jenis pattern je...lepas tu tak kuasa dah nak mencangkung dan mengalih2kan pinggan. 'Anyong' kat kedai tu join sekali, dia kata ramai org cari pinggan lama ni..mesti 'kawan2' yg gemar pinggan lama...iaitu ryana dan ita..hehehe..
Ini close up bunga kat pinggan..nampak gambar kat header blog yatt, jug yg diletakkan bunga kat dlmnya..tanya yatt bunga apa, dia ckp bunga 4 roses...sama ke yatt? atau bunga peonies?

ni bahagian mon....tut...
Nanti N3 akan dtg, aku tunjuk lagi pinggan bunga lain yg dpt..juga pelita warna hijau, pelita lama amoi dan sapu tangan lama...heheh..menghunting je keja..

7 comments:

~Yatt~ said...

salam k.azah..congrats!!dapat gak hasil hunting kan..actually...dulu2 sy selalu ym ngan k.ajmah pasal pinggan mangkuk lama nie..k.aj yang refer nama 4 roses..so saya ikut jer supaya tak konpius nanti..i just follow that given name..gitu kisahnya..hehe..
just additional info..kalau akak tgk kat mon*** dia tu tulis ST made in china kan..actually yg tu reprint..sama cam mug 4 roses yg saya dapat tu..banyak gak kat pudu pinggan mangkuk lama ni reprint punya sbb still banyak demands..tapi kalau sayalah..kalau bunga nie saya tak kisah dapat yg reprint pun..sbb bunganya yang menawan kalbu..sekian terima kasih cikgu..hehehe..

azah said...

betui, betui tu..bunga cantik le..kalau tak tulis apa2 just'made in china' je , itu yg lama ke?..somi akak pun suka bunga ni..untuk info ni cikgu bagi markah 99%, tolak 1 sebab tak justify, tulisan bengkang bengkuk..hehe..sebenarnya cikgu ni pun tak tau mana nak tekan utk samakan tulisan...hehe

Mat Gebu said...

Wahhh..tumpang gembira sama..saya sendiri lom ada pinggan/piring bunga tu....teruskan usaha yeaa "SEMANGAT"!!!!

fitty's pinky rose cottage said...

wah kak azah dpt harta karun baru.. lawa.. cantek2.. hehehehe..

Itajeff @Something To Share said...

Salam..kita ni mcm ada telepati yer azah..hari ni kebetulan itapun post pasal piring 4 roses ni, tp yg ni ita jumpa kat Tuaran. Mmg kat Tg aru kedai lama dkt pasar tu pun ada jual piring ni..hehehe..byk stok lg kan. Seronok jg yer hunting ni kalau berhasil kan azah..hehe

azah said...

mat..akak suker dan gembira sangat dpt piring ni..n3 akan dtg lagi gembira..sebab bunga pinggan yg unik dan cantik..kat sini byk lagi pring ni mat..jom naik air asia ke sini..

fitty..tq2..sama2 kita menambah harta karun..

Ita..ya ke?..nnt pegi tgk blog ita..ya masih byk lagi kat sini..nnti nak pegi Tuaran jugaklah..

Itajeff @Something To Share said...

dutchman tu pun ita beli kat Tuaran, kalau azah sempat pg, kedai tu berdepan dengan s.market milimewa, byk stok lg..mcm2 adaaa..hehehe..
selamat menghunting!!