Saturday, June 27, 2009

Piring dutchman

Ita just posted the same plate..sama2 kat Sabah kan so hunting pun dpt pinggan yg sama la...aku dpt kat Tg Aru kedai apek lama yg sama dengan piring bunga 4 roses tu.
Suka tenguk sebab ada lekuk2 kat tepi piring
Close up gambar..Menurut Ita, apek kedai tempat Ita beli bagitahu, gambar ni ialah dutchman and lady...ya la tu kot..aku suka gambar ni coz nampak sooo English..sesuai la dgn minat english decoku. Ini pun aku ambik 3 bijik je, patutnya ambik 4...tapi kat sini piring ni jer yg ada (masih byk lagi)..lain2..cawan, saucer, jug segala kaum kerabat dia tak adalah..tak kan peniaga kat sabah ni order piring je kot. Tgk kat blog Sueantik, dia ada set ni semua..huhu..mana la cari supaya cukup satu set ni...
Happy weekend everybody!...see you all..

5 comments:

Khadijah Mohamed said...

salam kak azah..kita partner dalam eg xchange...kalau saya antarkan akak brg england nak tak? kalau jadi, sya dah nak antar ni...saya tak da brg2 baru..brg lama (antik ada la..)

-sarah95

ain said...

ye lah kak...looks so english!!

Itajeff @Something To Share said...

Salam Azah...
my fren ckp kat Penampang pun byk kedai jual piring2 lama ni, tgklah one of these days nak pegi hunt jg kat situ hehehe..

azah said...

ain..mcmana ya org cina dulu2 dpt gambar dutchman ni ya

Ita..ya i pun tgh dok fikir nak pegi Penampang, mesti ada tu..harap2 dpt yg satu set, baru cantik sikit

Monaliza said...

Salam perkenalan Azah, cantiknya koleksi Azah, plita hijau tu suka saya tengok