Sunday, June 28, 2009

Piring Bunga Biru

Bunga apa ni? sapa tau ?..Ryana pun ada pinggan ni, ni saki baki yg ada kat kedai tu. Setakat ni tak jumpa lagi kat blog mana2 pinggan gambar bunga ni. Aku suka sangat sebab biru tu mcm cooling jer


Dua bijik ni aja yg tinggal..so rembat je tanpa fikir panjang..nasib ryana ada tinggalkan jugak..hehe..

Kat bahagian luar masih cantik tapi kat belakang dah retak, bkn seribu tapi beribu2...(ntah mana pulak poi gambar tu)

Happy weekend

8 comments:

Itajeff @Something To Share said...

Salam Azah..
Cantiknyaa..beautiful blue gitu!! Dapat kat mana ni Azah? Mmg belum pernah nampak bunga & color mcm ni..cantiklah..:-)

azah said...

salam Ita..beli kat Tg Aru kedai yg sama gak..tak ada dah stock ni..cari2 jugak kat dlm almari apek tu, tp dah tak ada...cantikkan..

Mat Gebu said...

salam kak azah..mmg betul, lawa kan, saya pun tak pernah nampak lagi bunga ni, cuma mangkuk tu seakan2 saya punya, tapi bungan kekwa, kaler biru...Tahniah yea...lepas ni mesti dpt yg cun lagi...

inna said...

salam kak ajah.....

wah akak dah jadi old time hunter ek...hehe...apapun memang mencari sendiri tu satu adventure kak..cuma larat dan tak larat je ...

semua koleksi yg akak ada manis2 belaka...agak2 kalau nak hop hop boleh calling2 saya yea...tq

azah said...

Mat..tq,,yg akak byk tgk bunga kekwa biru..bunga ni ntah apa nama..memang cari2 yg cun melecun je ni..hehe

Inna..memang...asal hubby kat sini terus ajak pegi sana sini..hehe..nnt kalau dah byk kita hop.hop and away...hehe.hubby akak cari kat Kudat dpt byk jenis..esok dia balik..tungguuuu..kalau hubby dah masuk campur hal ni siap la..dia tu jenis berabis kalau collect apa2..silap2 kami kena tidur berkhemah kat luar sebab rmh sarat barat dgn pinggan lama...hehe cucah,cucahh..

Ryana said...

Salam kak Azah.Pinggan samalah. Mestilahkan beli kat kedai yang sama. Ada port baru jumpa kak,Kat kampung air. Kedai tu kecil & sangat sempit, bersebelahan ngan Malar Hotel. Tapi akak kena tahan ngan habuklah.Pinggan mangkuk tak banyak sangat tapi segala tok nenek barang lama ada kat sana. Acuan agar2 sebiji cam cik Mat gebu pun ada. Kalau dah pegi jangan lupa tunjuk ye.

azlina said...

salam kak azah kalau dlm duk hunting brg2 lama tu kalau jumpa pelita2 lama jgn lupa blikan trs utk ina gerenti nak punya...he..3x

azah said...

ryana..best gak ada geng ni, dpt lah tau sarang2 brg lama ni..nnt akak pegi kedai tu..hehe

Ina...selalu tu akak takut nak beli utk org takut taste tak sama..tp rasa2 kita sama kan..pilih yg cantik dan harga yg berpatutan...hehe