Tuesday, June 16, 2009

pelita merah panjat dinding dan pelita hadiah lama2

Aku tak tau nak tulis title apa..main belasah je, agaknya ada 'high2' sikit sebab baru telan ubat selsema. Baru hari ke2 sekolah dan dpt penyakit..asyik main kapur je...lagipun aku tension juga sekarang ni sebab kelmarin p sekolah dpt jadual baru..satu minggu kena ajar 28 waktu, 3 subjek yg berlainan dan 5 sukatan yg berlainan sebab ada 2 subjek tu ajar form 4 & 5 dan satu lagi upper & lower 6...betul2 tension giler..2 hari kelas sampai pukul 3.10 petang....kasihan kat diri aku ni...jadi aku bawak2 bersabar dgn menulis entri pasal title yg bukan2 kat atas tu....jom tenguk...


Ingat tak dulu2 pelita ni selalu dijadikan hadiah utk kawan2....yg ada tulisan cina tu tak paham apa2 kecuali 'love' sign tu je...tp kat sebelah lagi kosong, so boleh le pusing yg tak dak tulisan tu kalau display...nampak kat belakang dlm kotak tu...pelita2 yg boleh dilipat dan digantung..aku beli lagi sebelum dia pupus...

Ni dua pelita yg digantung..maaf gambar blur...tangkap gambar mlm..
close up....samakan dgn che mat punya..tapi kat sini cheq tak jumpa pulak color hijau...klik sini kalau nak tgk yg sebelum lipat

6 comments:

Mat Gebu said...

salam kak azah..eh cun laa bila sangkut kat dinding. Pelita akak tu chimney dia lain sikit dari saya...tapi kak azahnya chimney tu lawa leer..tinggi...

irdayu said...

salam kak azah cantik pelita yang tengah panjat gunung tu..kaler merah sangat la makngah je ke yang ade ? mahal tak kak...hihihi..ni soklan lazim..

azah said...

che mat..ya ke lain..nnt akak p tgk balik pelita mat..kalau leher jinjang mesti lawa sikit kot...hehe

irdayu..hihi..sedang panjat gunung kinabalu tu, mak ngah kalau tak merah memang tak sah nak bergaya..utk soklan lazim tu..tak mahal, rm4.80 je satu

HazCottageCHaRm said...

Salam kak...wah chantik digantung kak......murah yer kak kat sana harga nyer...hu hu.....

ain said...

cantik la pelita gantung tu!!!

azah said...

nim, napa kat s'pore mahal ke?

ain..hmm merah y menawan