Monday, June 15, 2009

Set Kopitiam

(Gambar baru letak..nampak terang sikit)


Ini first set barangan lama aku...ini hasil hunting pagi kelmarin. Nyonya tu cakap..ini, long2 time ago..then dia ckp lagi di sarawak sana aa, semua kedai kopi lama masih guna ini cawan ooo..

tp sebelum tu di 'hot' sikit dgn aku..bila aku tanya ini baru punya production ke..saya mau yang lama punya, dia tenguk aku dgn heran..apa itu baru, lama, baru lama...hehe..ini lama punya loo..

Aku pergi dgn hubby..hubby aku pandai sikit tgk barang2 lama ni...ada beberapa set lagi barang2 lama kat situ..nak kena rembat cpt2..sebab tak byk dah...aku beli lagi pelita merah yg boleh lipat dan gantung..oh ya..pelita hari tu aku dah gantung sebab nampak che mat gantung...tak tau pulak aku rupa2nya pelita tu utk digantung...nnti ambik gambar kemudian

#sebenarnya warna bunga tu kehijauan sikit...lighting tak cantik#

Happy viewing...kepada cikgu2 sekolah selamat ke sekolah semula...aku masih rasa macam mimpi je pergi sekolah tadi..masih penat baa

11 comments:

MrsNor said...

Salam k.azah
selamat memburu lebih byk lagi koleksi antik

inna said...

salam kak ajah..celamat cekolah cemula...hehehe..aduhaaii tak nak ucapkan kat parents jugak ke...bangun awal pagi siapkan anak ke sekolah...huhu..

lovely catch la kak this time....i like..

ye loo itu balang sulah longg longgg time ago...hehehe..teringat lagu long ..long.. ago...marty robbins..

azlina said...

salam kak azah..mahal x set cawan tu kt sana..di memory lane set cwn dlm rm 10 sepsg tgk mood dia org kalau ok blh krg lg...kt memory lane tu ada jl brg terpakai,brg antik dan lama..akk blh tgk gmbr kt memory lane yg ina dh bt n3nya dulu di label jln2 @ kt blog archive 10may-17 may..ada gmbr di memory lane...

lemongrass said...

Kak Azah,
mmng nostalgia betul lah bila tengok set kopitiam tu sbb dolu2 masa saya kecik2 kalau lalu tepi kedai2 kopitiam cina kat kampung tu, mesti nya diaorang pakai cup n saucer set tu :-)

azah said...

nor...memang giat menghunting ni..hehe

inna..ayoo banyak lupa sama parents..selamat antar anak2, jgn bawak keta laju2...

ina..cawan ni satu set 6 cawan dan saucer rm27, itupun dah tawar habis

LG..memang nostalgia betul..rasa teringat zaman dulu2 yg aman dan damai ..kalaulah ada video masa dulu2 seronok kan kenang zaman kanak2

ain said...

salam kak azah, lama tak ke sini. bz sikit.

akak pun suka kumpul teaset lama2 gak ye. susah nak dpt kan sekrg. kalau ada pun, new production punya. lain la sikit.

psst...pelita merah tu mmg cung!!!

echah_syed said...

phewittt..bole join mat gebu club nih :)

cantekkan corak dulu-dulu..

kat umah mak combi byk ni azah rasanyer..nnt combi gi membongkar :p

harap blom ade anak cucu lain yg kebas ekeke :D

........................

gi kedah ekk.wahh mesti shopin sakan nih :)

Mat Gebu said...

salam kak azah..pstt, tadi kita pun merompak pelita juga, tapi yang biasa2 saja...nanti saya masukkan kat blog....tak sabar juga nak tgk pelita kak azah yg disangkut kat dinding tu...

~Yatt~ said...

wow!!k.azah dah ade set kopitiam nie ek..sy dok carik yg betul2 lama..yg reprint byk di pasaran..kena betul2 tgk..apapun selamat bersekolah kembali..hehe..

Itajeff @Something To Share said...

Salam Azah...hunting kat mana set kopitiam tu? Kalau dekat2 sini, mesti kena pegi ni hehehe. Cantiklah set tu azah, nampak sgt keantikannya hehe.

Lots of luv,
Ita

azah said...

ain...cuti2 m'sia ya..best tak?

combi..cepat korek..lama2 anak cucu lain kebas, terkilan pulak...sekarang org tgh merompak barang2 lama ni..

Ala mat, mcm punya pelita juga..tp mat ada kaler hijau..akak pun ada beli satu lagi pelita..zaman2 remaja dulu selalu bagi present kat kwn pelita gini..mat pun ada..nnt akak n3 kan...tunggu

yatt..akak rasa yg akak dpt ni lama..kotak warna coklat..dah lusuh laa..then tebal kacanya..kedai tu pulak ada jual brg2 lain yg lama2 punya, semua pelita yg merah2 tu akak beli kat situ, kedai lain memang tak ada, kotak pelita pun nampak sgt yg dulu2 punya, made in shanghai tu

Ita..semalam akak pegilagi tp kat karamunsing, tingkat 1, kedai tu nama kolombong marketing..akak tanya yg kat inanam tu sama ke, dia ckp ada 3, satu lagi kat penampang..so Ita cari la yg nama kolombong tu..