Tuesday, May 19, 2009

Karnival PPDa Peringkat Negeri Sabah

Tiap2 tahun karnival PPDa(Pendidikan dan Pencegahan Dadah) diadakan, kali ni mcm 2 tahun lepas dibuat kat Plaza Tanjung Aru ..shopping kompleks yg dah tenat sebab tak ada org pergi, kedai2 pun banyak yg tutup...mungkin tak berapa strategik lokasinya..antara acaranya..dikir barat, nasyid, deklamasi sajak, boria sek. rendah, melukis poster dan ePPDa.. acara poster dan ePPDa dibuat kat sek Maktab Sabah...jom tenguk gambar...........
Pertandingan ePPDa...
Persembahan dikir barat drp juara tahun lalu..smk Sanzac..sangat cun persembahannya..last year sekolah ni menang peringkat kebangsaan, kalah pasukan negeri Kelantan, tambah menanah lagi (ikut ckp sarimah AF hehe) last year peringkat kebangsaan diadakan di Kelantan...tercabar org kelantan deh! (khas utk Nor..jgn marah) aku pun heran mcm mana bdk2 ni terutama tok jora tu boleh kecek kelate dgn fasih..mereka ni bukan org kelantan ya..tahun ni mereka mewakili sabah lagi ke peringkat kebangsaan yg akan diadakan di SG Petani Kedah(semasa cuti sek nanti)
Persembahan nasyid drp SMK Agama KK..sejuk hati tenguk mereka ni berbaju melayu dan bersongkok serta mengalunkan lagu2 nasyid yg merdu..sedap suara anak2 ni..tahun ni mereka juara..
Persembahan sajak drp juara tahun lalu..tahun ni dia dapat naib johan..aku tak tenguk pertandingan tahun ni, tapi best juga adik ni bersajak......

Sumandak Sabah..adik ni dengan pakaian boria...
Persembahan boria dr SK Sembulan KK, tiap2 tahun menang, tapi tahun ni dapat naib johan..kesihan adik2 tu..sedih

Pertandingan Melukis poster, menengah atas, menengah rendah dan sekolah rendah....sekolah aku dapt naib johan lukis poster menengah atas..yg sajak (yg aku kena marah oleh bapa budak tu) kalah peringkat daerah..

3 comments:

ain said...

sesekali gi karnival mcm ni, best kan!

mama Tiara said...

wah..boleh tahan gak orang sabah ni berdikir barat..smg berjaya d sg. petani

azah said...

ain..best betul..tambah lagi bila tgk dikir barat tu..akak memang suka

mama tiara..ya ..akak difahamkan mereka ni berlatih berbulan2 lamanya sebelum pertandingan..mantap la persembahan mereka hari tu..asal dari sabah?