Saturday, April 18, 2009

Enamel, cat and decal

HAPPY SATURDAY...aku memang suka saturday, lebih2 lagi kalau tak ada aktiviti kat sekolah, boleh le cuti 2 hari..rehat2..rehat? huh rumah macam kapal kena serang lanun somalia dah..hish..nak kena kemas, basuh baju, paper t6 tu belum taip lagi...ni yang malas ni..

Last week was quite an hectic week..kelas tambahan hari Selasa dan Khamis sampai pukul 3 ptg. Kucing aku..Cicir sakit..nampak gambar tu(gelap sikit..i'm sorry), sebelah tangan dia angkat...jalan guna 3 kaki/tangan. Mulanya bergaduh dgn kucing mana tak taulah, dia ni pilih geng, kalau dia tak suka dia marah..perangainya mengalahkan minah sogel(sapa ni?..hehe)..kucing jantan mau mengurat dia pun dia bawa gaduh. Kalau ada kucing baru dtg sini, dia tak mau turun bawah, bertapa kat atas, so kena bawa makanan naik atas macam permaisuri raja....

Bawa pegi klinik haiwan..kucing punya treatment mengalahkan orang, kena pegi 3 hari berturut2. Hari Rabu, Khamis dan Jumaat aku jadi minah rempit, terkejar2 takut klinik tutup, lagi pun klinik tu jauh jugak dr rumah..nun kat depan IPP Kepayan, aku ikut jalan donggongon bypass, boleh le merempit, tak byk kete.. hehe. Sampai klinik aku ckp dgn assitant doc, tgn dia patah, sebab dia dok angkat je tangan tu,mula2 dulu pegang pun dia marah. Mau scan,tp doc tak ada masa tu. Aku dah nak start kereta mau balik, the assitant called, ckp doc dah ada...sekali je doc angkat, dia ckp bkn patah, tp ada bisul kat tgn, so just injection 2X setiap hari... Hari ni mcm ok dah sikit..hish penat layan sekor ni, manja benar, dah tu tak nak turun kat bawah, nak dok atas je...

Kemarin on the way home, my son mau singgah supermarket CKS, tak penah pegi yg kat highway ni...ternampak pulak enamel pot ni, ada beberapa saiz, aku grabbed yg paling kecil...hehe..mana nak letak ni?..suka sebab ada bunga rose..peminat enamel suka tak?..tak suka tak pa..

Jeng2..ani dah samapai dah decal dari UK..hehehe..mintak tlg rozie, (kenal kat alam siber jugak) tolong beli kat ebay UK..rasa2 murah lagi dari sini..cuma pattern dia lain sikit dr selalu aku tgk jual kat sini, terima kasih rozie..lain kali tolong beli lagi ya...suka aku tgk brg2 dr UK ni..diorang suka guna perkataan royal..royal Albert, royal mail, royal hall..dan mcm2 royal lagilah...kalau kita guna sultan/raja utk kita punya products agak2 boleh ke?..mcm tak sedap je bunyi..tp kita guna royal gak kan..royal selangor pewter..kalau tak silap..


HAPPY VIEWING!..

4 comments:

Eye_mEe said...

kurus suda cicir kan ma.... oh aa bisul jak..... ingatkan patah...

annie said...

zah...keciknya gmbr decal tu,tak jelas la gmbr dia...

mahal tak zah, postagenya brp ?

byk betul nyoal...

azah said...

>eyemee..gimik je tu..boleh pun pijak, saja manja

>ani...aha.ada 2 lapisan yg protect bunga tu..nanti kita try satu tgk mcm mana..ada 3 jenis bunga yg berlainan, dan setiap satu tiga keping, so 9 keping dan postage 1.85 pound, decal tu 7 pound..kita agak2 mcm rm13-15 lebih murah dr sini

Eye_mEe said...

mama panggil dia aimi?? hehe..lucu..