Sunday, April 12, 2009

makeover pelita

BEFORE picture....(psst..baru letak..)
Tadaaa..haa ini hasil kerja selama 3 hari cuti.....spray, buat dot dan pakaikan white ribbon
Yang satu ni letak decal...
Side by side they look like Che Mah dan Che Jah jalan2..sorang pakai baju polka dot, sorang pakai baju bunga2..hhahaha

Mesti uols wonder..pagi tadi aku entry pasal paper yg belum siap...actually sambil2 taip sambil siapkan pelita, sambil jugak godek2 blog kawan2..kira 3 in one la..kalau tidak aku boring.. ..hehe..yg F5 tu tinggal bagi cantik2 je, yg form 6 dah pilih2 soalan...belum taip..tp yg F6 ni lambat sikit..yg F5 tu 22hb ni......sekolah aku ni kualiti soalan perlu dijaga, kena taip semula cantik2, no typing error, mesti perfect...mcm soalan SPM/STPM punya..siap segala sulit2..soalan kena pilih baik2, kena hantar sekali JPU ikut T.Bloom..(cikgu2 tau la ni)..paper kena tapis oleh4 peringkat...1.guru m/pelajaran yg lain..2.ketua panitia..3.ketua bidang..4.pengetua/pk1...ambik ko....anyhow aku suka/gembira..siap juga makeover pelita2 tu...hehehe

10 comments:

inna said...

hehehe..berlenggang lenggok la cik Jah dgn cik Mah tu kak azah....

rajin la kak azah ni...decopage saya yg kat tin tu entah bila nak siap..

dah cantik tu akak make up kan cik jah dgn cik Mah tu...hehehe

MrsNor said...

wahh cantiknyaaa..semua org pandai dekopej ni,ambo seorg tak pandai pandai lagi... huhu

azah said...

>inna ..hehe..mcm nak mencantikkan orang pulak kan..ya le dok telek2, bege2..3 hari tu dik nak menyiapkan..yg bab spray tu yg leceh..ada yg terlebih ada yg terkurang..

>Nor...itu je level akak..org lain lagi terror..buat2 berani je..kalau silap pun kita punya gak kan..

ray said...
This comment has been removed by the author.
annie said...

wah zah...dah cantik cik jah & cik mah dimake-upkan...

seronok kan buat makeover ni...walau ada time leceh...

azah said...

memang seronok..tp byk gak cabaran..tak apa, i learned from my mistake, lama2 terror le mcm annie kan...

annie said...

hai zah..bila pulak kita ni terror ?
kita main hentam je tu...

marsya said...

Ni satu kelainan kak. Mmg seronok kalau dpt hasilkan brg sendiri....Sibuk2 pun ada masa decoupage ya.....mcm Sya la kalau sibuk pun taknak stress sgt lari sikit dari benda yang bz tu buat benda yg seronok......Thumbs up!!

azah said...

>ani..dah kira terror la tu..boleh jadi sifu dah..

>sya..cikgu sekarang ni kalau dok pikir pasal sekolah je mau masuk hospital jiwa..keja banyak memanjang..org mungkin tak percaya..asyik2 dok ckp keja senang half day tp..yang jd cikgu je yg tau peritnya kan!

AndreaLeigh said...

Hello! I'm just trying to catch up. I wanted to pop by and say thanks so much for your sweet comments and prayers for my uncle. It meant a lot.

I like the makeovers! Love the polka dots.