Monday, March 30, 2009

TAG DARI KAK ROSE A.K.A KAK YON

Hmmm ada 2 je anak, tak payah le tulis jela2kan, buat 2 in 1 je bolehkan kak rose?
a. Kak long - dah 22 tahun, tgh buat degree kat Shah Alam
b. Adik - my adopted son..tp dah macam anak sendiri dah..ambik sejak umur 45 hari sekarang dah 15 tahun

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!

I'm really an awful mom...kalau migrain datang giler2 memang tak masaklah. Hubby memang selalu tak ada, dia keja tempat lain..kalau tidak dia cover...

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
a.What i love about my kids ~Setiap kali ambik report card kat sekolah cikgu akan cakap, anak puan ok dlm kelas, tak bising mcm budak lain...tak tanya pun, tp yg herannya tiap2 kali ambik cikgu ckp gitu..termasuk kak long dulu pun gitu jugak..i love their attitude in class, hari2 dok marah budak bising masa mengajar, tau macam mana perasaan guru!

b. What i love about my kids~Masa dorang kecil2 dulu kalau pegi rumah orang tak de le suka usik2 harta benda orang ..kalau ada ura2 nak usik, just besarkan biji mata, terus tak jadi...

c. What i love doing with my kids~Kami suka buat joke..main2, tapi tak le over the head..dorang ni kalau gurau2 dgn hubby mcm kawan2..tp kalau hb marah tak yah tengking, dia tekankan sikit nada suara sudah kecut

d. What i love doing with my kids~We are all animal lovers..suke cerita2 ttg gelagat kucing6, suka tenguk ikan dan kura2 kat dlm kolam yg selalu je berwarna hijau..juga suka tenguk2 ayam serama kat belakang rumah...

e. What i love doing with my kids~Kalau hari minggu, sure p jalan2 kat tamu or makan kat luar sama2....

f. What my kids love about me~My kids suka apa yg i masak...walaupun mama dorang ni tak pandai masak...

g. What my kids love about me~Dorang suka sebab i boleh draw...sebab 3 orang ni termasuk hubby...tangan bangku...hehehe

Boleh la kan kak Rose, saya buat ringkas2 gini, sebab cikgu ni mahir buat summarize, kalau tak, tak habis buku text tu nak ajar satu2...hehehe

Tag ini perlu dibuat oleh 5 super moms berikut:
i. Rozie
ii. Combi
iii. Jaja
iv. Huraz
v. Seri
Buat ya..jangan tak buat....

4 comments:

echah_syed said...

super mom lagik..malu aii :p

combi dah ade 2 tag ni..insyaALLAH nnt combi buat ekk.

mummyalyssa said...

ok kak..tq tag kite..nnt kite wat yek..

kakrose said...

salam aza,
Azah ni..cam kak rose jugak..klau marah anak..terbeliakkan mata..diaorg dah faham...hehehe.

huraz said...

super mom...ha!ha!
Nanti i jawab ya kak...but org buta it mcm i tak tahu nak buat apa...where and how to answer?