Friday, February 20, 2009

Malaysian Deco - Bakul

Disamping deco dr negara2 lain, aku tak lupa pd deco2 tempatan, umpamanya bakul....tak leh nampak bakul mesti nak singgah tenguk, kalau ada yg berkenan di hati memang rembat..ni bakul2 yg ada kat living room, yg boleh nampak. Yg tersimpan entah mana2 banyak lagi...ya lah kan sabah ni masih kaya lagi dgn hasil sumber rotan.... macam2 pattern dan size ada, dan macam2 ada..hehe..

Ini yang baru beli...of course la mesti ada unsur2 english style kan
Kat dalam tu buah pokok rhu..ambil kat Kundasang masa dok kat Perkasa Hotel..kat situ sejuk so buahnya besar2
Ni beli kat gerai tepi jalan ke Kudat...banyak beli yg macam ni..entah mana2 dah(sorry gambar blurrr)
Ni apa nama aa? tak tau le..my walking dictionary outstation, tak leh refer..

7 comments:

marsya said...

Lama tak masuk blog akak sebab sibuk....Sya pun suka bakul2 ni..especially yg dari rotan n kaler putih.....

azah said...

sibuk ke? jenguk2 sini ya kalau tak sibuk..akak selalu p blog sya tp sekarang tenet problem, tak dpt tgk gambar..

azah said...

sibuk ke? jenguk2 sini ya kalau tak sibuk..akak selalu p blog sya tp sekarang tenet problem, tak dpt tgk gambar..

mamasya said...

Salam K.Azah..

Brg2 kraftangan byk jugak yg cantikkan ... boleh diguna dan jadikan hiasan rumah sekaligus.
brg kraftangan ni adalah sikit2 beli yg boleh digunakan tp tinggalkan kat sem tak bawa ke Brunei.
K.Azah dulu2 pernah study kat Kel ya...kat mana tu..saya mmg asal dr kel. K.Azah asal mana?

azah said...

mamasya,
Bapa akak keja kat Pasir Mas..penah duduk Benut Susu, Tok Uban, Pohon Tanjong dan last sekali kat Pasir Mas..polis le katakan..pindah randah la. Sek rendah kat tempat2 tu lah, sek men. kat SM Zainab Kota Bharu, dari remove class sampai form 5, akak duk kat asrama. Mamasya asal kelantan kat mana ya?

azah said...

Mak akak org n9,arwah bapa org kedah..dua2 dialek tak boleh ckp, ckp kelantan boleh le..hehehe

mummyalyssa said...

kak cantik la deco bakul yg 4 segi tu..kite pun ada bakul bulat ..nnt nk deco mcm tu la ..mmg cantik banget la...:)