Wednesday, February 18, 2009

English Deco - pail and flowers

Chak...dah lama tak berkumandang kat sini sebab problem gambar...ni sambungan my shopping spree....small pails warna pink dgn pattern love..murah je RM3.90 each..sapa2 dok kat KK pegilah beli kat Familia di Wisma Merdeka
one of my favourite flowers...lavender..nie saja2 je letak dalam antique pot..belum decide lagi..ok gak ke?...kalau nak suruh gubah memang tak pandai..ni pakai letak je....mula2 tenguk kat kedai english deco di Complex Karamunsing..RM27 per stalk..not in my budget.then nampak kat kedai bunga di ground floor, RM3.9 per stalk tapi 2 je bunga..nak bayar nyonya tu pulak tak ada duit baki, dia kata adik dia punya kedai, dia tukang tutup je..masa tu a day befor CNY..apa la nyonya ni..dah le aku kena kira sendiri berapa jumlah..so tak jadi gak..then nampak kat familia..RM6.9 tapi bunganya ada 10 bunga..so tanpa fikir panjang beli terus 3 stalks..hehe

My favourite flower..roses..beli kat kedai English deco..mahal giler..lepas nie tak nak beli kat situ dah..ada jumpa kedai lain yg lebih murah...mungkin kualiti kureng sikit..but what the hack..bukan mau pakai lama pun..janji cantik...dah siap ikat bulat2 gitu
Happy viewing...

4 comments:

rossana said...

salam azah...
cantiknya minipail n bunga2 tu esp lavender...agreed wth u azah...akak pun kalau yg mahal2 sgt just nk letak n tgk pikir 10x seblm bli...tp kdg terbabas gak...tp bouquet eng. ni nk kene pakai byk bunge coz dia main letak gitu je kan?

azah said...

salam..ya lah kak mcm tak berbaloi keje penat2 then beli yg mahal2..kadang2 cepat boring tgk benda yg sama dah nak tukar lain..duit lagi..so baik beli yg reasonable price je

noorzie said...

Hi azah

Olawei..Comel sunggoh...mini pail tu..

azah said...

comel dan murah tu yg penting..hehe