Sunday, February 15, 2009

Itik- close up picture & nasib seorang guru

The momma...cubby and cute
The babies....adorable and innocent...hehe
close up picture of the babies..kecik2 lagi dah pandai couple..
I cut this cartoon strip from a local newspaper..dulu2 students baik je dalam kelas..this is exactly during my time, nowadays..tak de minat nak belajar, nakal sangat2..tenguk tu boleh ugut guru lagi..bawa handset dlm kelas....which really portrays our spoil new generations....not all..


7 comments:

MrsNor said...

I used 2 be a teacher 4 ...

azah said...

sengsara jadi guru sekarang ni...mcm2 cabaran, keje banyak..tunggu pencen je lah..

marsya said...

Nasib Sya ajar sekolah rendah.Kurang hal mcm ni...Budak masih hormat cikgu...tapi cabarannya ada ibu bapa terlalu educated sampai x respect cikgu....

azah said...

ya lah Sya..kat sek men. ni kalau ajar form 1 & 2 masih ok lagi..akak ajar form 4,5,6..budak2 teruk terutama kelas belakang..kalau form 6 tu, th ni okay sikit mcm matang dah..yg lepas2 teruk juga. Jealous le pd guru yg ajar sek rendah nie..

By the way sya..sya blh nampak gambar kat blog ke..akak hanya baca tulisan je..dah 2 hari tak dpt tgk picture, sama dgn kes kak annie gak..pelik betul..itu la pegi blog kawan2 diam je..tak leh tgk picture..huhuhu

echah_syed said...

combi ok jer azah..teda problem.ngape ekk azah tak dpt tgk gambo :(

Eye_mEe said...

mama, napa 1st pic tu ada kucen???

azah said...

besa la diorang kalau menyibuk je lebih