Sunday, February 8, 2009

English Deco Stuff

Throw pillow at RM16.90 each..tak tau lah whether I got the best steal or not

Workmanshipnya kemas dan cantik..paling penting ada warna my house theme..maroon


Beli 2...

Ini alas tempat duduk...pun beli 2 gak at RM12.90 each..soft pink...


Nak letak macam ni la..kat kerusi rotan lama...nanti nak cat kerusi tu putih...ok tak..any suggestions..


Macam tak percaya pulak..i bought this at RM8.90 tapi ada diskaun lagi..so bayar around RM7.15

Boleh isi surat/bil...gambar tu dilukis bukan decoupage..tapi slack sikit sebab lukisannya vegetables sepatutnya lukis la setem ke..gambar post office lama ke..but I cannot resist the low price...sampai tanya balik kat salesgirl....tak puas hati lagi tanya lagi kat counter..coz brg2 lain yg dijual kat kedai tu semua mahal2....kot tiba2 ada angka 10 pulak kat depan 8 tu..tak ke naya..



Ni pun dari kedai yg sama..same price..nampak mcm decoupage sebab ada line..tp memang lukisan tangan
Ni beli wrapping paper je...wrap kotak kasut...buat malam tadi,...saja2 buat macam le tak de keje lain...hehehe

11 comments:

echah_syed said...

wow bravo la azah!

dulu masa combi baru beli umah kat kg,ingat nak decor moden kotemporari la kunun..

pastu my precious ckp takut cpt kotor sbb byk kaler putih.sepupu dia kat sana sume kecik2 lagi so ko bayangkan mesti hancuss bila dorang lepak :(

so smpi kini blom ada tema masih dok cari.tp combi byk beli brg kaler coklat tatau ngape..:p

dapur blom buat kabinet,blom renovation apa2 lagi cuma pasang awning jer sbb angin ribut hujan kena pintu & tingkap

takde masa pnjg nak balik buat so kena tgu balik sana dulu kot :)

kesian umah tu kena tinggal oleh tuanyer :(

inna said...

cantik CC and semua item tu tu kak azah..

nak spray putih kerusi rotan ye kak
good idea tu..hehe..good luck.. pinggan lama yg kak azah gantung kat tangga tu lawaa..

inna said...

wah kak...saya pun suka balut kotak guna kertas bunga2..kebanyakannya saya buat hiasan atas meja..

annie said...

azah...murahnya dpt mail box tu...kalau kita pun mesti tak caya, kot silap dengar...cc tu mmg itu la rege dia...cantik..

kertas balut kotak tu sama cam kita balut kotak hexagon kita...kelakar jugak tu, blh terpilih kertas yg sama...

AziS said...

salam ziarah...
bagi idea yang bagus kat sy ni :)

annie said...

azah...tiba2 dtg idea...kat patchwork cc tu kalau azah rajin blh buat embroidery - redwork cukup la, any simple design cam heart shape+simple wording...lg cun coz dia kosong sgt kat tgh2 tu...sori bizi body lak...azah tak mintak any idea pun...

Rozie said...

salam,
lama tak jenguk kat sini...kak Azah semakin mengganas nampaknya, syabas beteh!!
sy pun minat jugak, tapi slagi tak balik mesia slagi tu x leh wat operasi...kumpul brg2 dulu ler

pasal decal tu, nnti sy belikan...coz lately mcm busy sket dgn pindah rumah nk masalah lain.

azah said...

combi,
Bagus tu kumpul2 brg dan idea dr sekarang..kalau dah duduk rumah sendiri byk benda nak dibuat..macam tak penah siap pulak.

inna,
org yg mcm kita ni minat pun macam sama je kan, kalau dekat tentu seronok cerita2 dan p cari brg2 sama2.

annie,
memang tak caya..begitu murah..kayu pulak tu..thanks for the idea..tapi tak pandai buat la

Azis,
boleh la ciluk idea, mana2 yg sesuai..nanti tunjuk la project yg u buat..kita kongsi sama2

Rozie,
akak nie kalau dah dtg minat tu memang giler2 sikit..rumahnya kecil je..dah penuh dah nie..hehe

Kay Husna Kadir said...

sah....kita ada Cindy version Muslim ha ha ha. Im proud of you! Meaning that Im not alone and 'weird'...like what my sis told me...lol.

marsya said...

Kak Azah, kotak mail tu teramatla menambat hatiku...Murah plak tu...Lain kali kalau murah beli lebih2 bole jual kat kitaorang ni...

azah said...

>Husna
haha..ya..tp byk habis duit..kena slow2..tp..sejak dua menjak ni asyik jumpa aje brg2 that suit the English deco..

>Masya
Ok no problem..takut pulak akak punya taste lain drp uol..