Saturday, February 7, 2009

vintage plate

Mesti shabby chic lovers suka tenguk pinggan lama ni kan...ni ambil kat rumah emak di kg..tinggal 2 buah je, ada gold rim kat tepi tu ...so rembat le after permission granted! dah lama dah ambik nie..belum start blogging lagi..
Made in Japan you..memang lama la tu..sebab lepas tu mana ada lagi product made in Japan yg boleh dibuat basahan hari2 kan..mahal kalau brg2 dr Jepun sekarang ni....yang calit tu..kalau org pinjam pinggan tanda tu bermakna si polan yg punya, supaya tak bertukar..I ingat masa kecil2 dulu penah tolong mak tanda pinggan..sekarang mana ada lagi org main2 pinjam mcm dulu...semua org ada koleksi pinggan byk2 utk kenduri, tak pun senang cerita..catering je..

I lekatkan penyangkut yg byk jual kat kedai kat belakang pinggan tu..then guna plier utk renggangkan supaya senang sangkut

Di gantung sama2 dgn pinggan sovenier dr US..
Ada lagi pinggan2 lama kat kg tu..nanti nak kenen kat mak la...hehehe

2 comments:

annie said...

azah...cantik la koleksi azah ni...hanger tu lekatkan pakai apa ke pinggan tu...kuat ke ? tak jatuh ke ? ramai yg guna blue tac tu tp kita sampai sekarang tak harapkan blue tac tu...he,he...

azah said...

Pakai gam yg kuat...macam cap gajah tu..sangat kuat..dah berapa tahun dah tu tak penah jatuh pun.