Sunday, February 6, 2011

sambungan 2-jakarta n bandung trip

Hari kedua di Bandung...shop till you drop!!

Org dok cerita pasal syok shopping kat Pasar Baru..ada 6 tingkat...mmg tak leh imagine mcm mana..rupa2nya nama aja pasar baru tapi kat bangunan kedai..kat dalam sesak dan sempit..tp ada escalator... kira seakan pasar Payang di KT dan Pasar Siti Khatijah di KBlah...jom tgk..

Ni lah dia...hmm kwn2 tgh dok tgk hasil rembatan..masih tak puas..sebab kami sampai awal pagi dan byk kedai belum buka..sorang kwn ckp, ada org bagitau semakin di tingkat atas semakin murah..so kami terus naik tingkat 6

Byk skirt..dan blouse kat tingkat atas..mmg murah la ...semua pakat beli blouse...dan kami habiskan masa yg lama di tingkat 6 dan 5...masa yg diperuntukkan dah habis...

Semasa turun melalui eskalator, ambik gambar aja tingkat jual kain2 ni...tp tak sempat tenguk pun..terkilan betul...
Tudung2 kat belakang tu pun tak tgk...

Ambil gambar dari van..itulah blurr....Pasar Baru dari luar....masa kami sampai ada pak polisi kat depan..pesannya..'hati2 tas ya "...kat sini terkenal dgn pencopek sbb dlmnya sesak...alhamdulilah, tak ada apa yg berlaku pada kami semua...tp tak puas hati....sebab kami tak tahu apa yg perlu beli di sini............rupa2nya kat sinilah tempat nak beli telekung, beg, tudung, kain ela....huhu..ingatkan ada lagi tempat lain...

Selepas pasar baru kami ke factory outlets....nnt cerita kemudian..nak tidurrrrrrr...

5 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

BESTNYA!!!!!!!!!!!

ati_emylia said...

salam k.azah,

nxt trip kalo pegi...nak tempah langsir pun blh kat sini...kain2 langsir murah...kain baju pun murah....telekung tak payah cakap lah...memang giler btul....hehehe

emy

azah said...

nurul...mmg besttttt...

ati..mmg masa goggle ada info ttg ni, tapi itulah sbb jalan ramai2 jadi lambat, tak semua dpt tgk..nest time kalau pergi mmg laju la kot..hehe..thanks emy

ati_emylia said...

k.azah,
emy bernasib baik ari tuh sbb emy sorg je yg blum sampai sana yg lain dh dapat PHD soping kat sana...so kita org berpecah ikut masing2 nak cari apa, then janji jumpa kat mana2 kul brp.kalo tak rombongan cik kiah la jawabnye hehehe.....

best akak pergi factory outlet waktu org tak berapa ramai...masa emy pergi dia org tgh cuti ujung minggu yg bersambung dgn national day dia orang....so ramainye umat tak hengat.....heheheh

azah said...

wah best la mcm tu, senang sikit..kami semua sijil pun belum dapat...tu yg tak best..