Friday, April 9, 2010

Brunei Trip:Jalan-jalan Hari Kedua

Salam pagi Sabtu..sambung gambar2 dan n3 malam tadi yang tak siap sebab mengantuk sangat...hari ni ada kelas tambahan..hmm sempat lagi buat n3..kelasku start 9.15 so boleh p lewat sikit..

Okay, hari kedua di Brunei, pagi2 kami breakfast kat restauran sebab Datin Normah belanja..sedappp..apa nama restauran tu..lupa la..ayooo...baa..org belanja lagila sedap kan..lepas tu kami pergi kat kedai bernama Mangkuk Emas

Kedai ni jual barang2 porcelin ala2 inggeris..aku tak beli sangat sebab kat Nilai3 pun rasanya banyak benda2 gitu...hanya beli pitcher, tray dan bekas tissue strawberry...Yah..akak rasa benda2 akak beli ni biasa2 je..ada kat sana..entah2 lebih murah, kat sini Brunei dollar...tu yg akak tak beli..nnt akak n3 khas brg2 yg beli dr Brunei ni...

Nampak tak kat papan iklan atas tu...itulah jenis barang2 yg banyak dijual kat sini...orang-orang brunei ni jadikan door gift bagi majlis perkahwinan .....lumayan gitu kan...


Lepas tu kami ke Empire hotel...Hotel bertaraf 7 bintang...tak dapat menginap, dapat jalan2 pun okay..yg bestnya walaupun hotel ni 7 bintang, pelawat2 luar bebas keluar masuk ambik gambar, mereka tak halang...kalau kat sini, yg 5 bintang tenguk kita mcm org kampung dah....

Bergambar bersama sultan dan sultanah Brunei..(tuuu..kat atas sana..gambar je..hehehe)

Siling kat luar hotel..cantik2

Kat sini memancar2 warna gold...

Semuanya gold plated

Ada banyak lagi gambar yg diambil kat sekitar hotel..tapi cukuplah kan..malas nak upload..lambatttt..chow..

4 comments:

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah...
mengancam btul souvenir kawin tu kak..:D

azah said...

am ita...memang pun..kawan akak yg ada saudara kat sana, kalau attend kahwin mesti dapat souvenir drp mangkuk emas...

nurazzah8 said...

salam Kak Azah,
saya pun dah pergi jalan2 ke Empire Hotel ni..mmg bertaraf 7-8 bintang kan... saya siap tunggu sampau matahari terbenam ..cantik sangat tgk matahari terbenam tepi laut depan hotel ni....

tapi masa tu saya pergi belum ada minat barang antik ni..so mmg tak pandang pun pinggan mangkuk ni... adalah beli kain silk sepotong dua... buat kenangan pergi Brunei...

azah said...

wasalam azzah..memang cantik hotel tu..akak tak letak pulak gambar pemandangan tepi laut..hotel ni berbentuk kapal kalau diperhatikan..tapi kapal 7 bintang..hehe