Thursday, March 4, 2010

My luvly blue tiffin...

Salam hari Khamis..semoga ceria2 selalu macam akk sekarang...actually this is the reason why I said I was on cloud 9 the other day....a few commentators guess it was becoz of the twin roses teapot...okay..maybe part of it ..sebenarnya that morning I just put an order for this vintage blue tiffin..

Haizul dah jual a few sets..one to Yatt..yg lagi satu tak tau sapa yg ambil...ini tiffin yg ke3 dia jual kalau tak silap la...masa mula2 tenguk mcm mau sangat2..tapi ingat dah shopping tahap cipan dah dan nak bayar bil tomi lagi, aku pendamkan.....

Then malam tu dok YM dgn yatt..bukan mengumpat ya..merintih krn mau sangat memiliki tiffin ni..bila dah off dgn yatt..aku sms haizul, tapi aku delete balik...tak jadi hantar...malam tu tidur dalam keadaan mengingati tiffin ni...

Keesokkanya bagitau hubby...punya mau melompat tahap kangaroo bila hubby cakap belilah..dia bayar...chehhh...terus 'love is in the air'..cepat2 buka tenet, takut dah sold out......

Syukur alhamdulilah..belum ada org rembat..........terus call haizul utk book...bestkan kalau hubby kaki antik gak (antik ke kaki hubby aku??..hehehe)....

Tiffin biruku bergaya utk sesi penggambaran dengan my blue OC plates...kena simpan baik2 ni nanti yg ada ekor kat rumah sebanyak 7 ekors melompat...naya makcik...

Itulah kisah benar untuk mendapatkan tiffin ni...ada sapa2 tersentuh tak???..hehehe

14 comments:

~Yatt~ said...

salam kak azah..
wahhhhhhhh..sudah sampai ye sis..saya betul2 terharu baca coretan akak..sebab saya tau gimana perasaannya bila dah dapat apa yang diiginkan...im soooooo happy for you sis.. :D
syabasssssss kakakku..dah boleh potong satu item dalam wish list akak..hehehe..

Gee said...

salam azah,

blue tiffin ni akak perasan juga masa diiklankan. maklumlah rare spesis. memang cantik dan susah nak dpt sekarang ni. baguslah azah beli after all azah byk juga kumpul brgan antik,kan. tahniah.

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah..

beautiful tiffin! am so happy for you!.. at last huh?! hehehehe

Mat Gebu said...

salam kak azah..
tahniah kak...lepas ni kita bertepen2 lah yeaa...kira saya "bapak ayam" diaa..yg lain ikut belakang okeyy...hahahaha

Kak Ani said...

salam zah,

bila baca komen cik matt..mmg kelakar abis...

tahniah la dah dpt idaman kalbu...kita pun dah lama gak perasan tiffin ni, tp kita tak mmapu milik la zah...

azah said...

wasalam yatt...hari ni akk on the top of the world..sampai je kat sek tadi nampak parcel tu kat office..haizul guna pos laju tu yg zassss je...hehehe...thanks yatt..potong satu tambah 3, apamacam?..semua nak tu la pasal..hehehe

Wasalam kak gee..rasanya memang dah masuk kategori antik dah ni..itulah bila cerita2 dgn yatt..memang tiffin ni susah nak jumpa dah..saya dan husband memang suka brg2 antik..kalau brg english deco dia tak suka...hehe..

wasalam fitty....thanks a lot..i'm glad myself..i think it's a worth it purchase since susah nak dapat..

wasalam mat...okay ..bertepen2 laa kita..akak dan yatt pakai baju kebaya pendek ala2 nyonya gitu...hehehe...

azah said...

wasalam ani..toce2..rasa nak tergolek2 dapat tiffin ni..kalau somi tak belikan memang rasa kedekut je nak keluar duit..hehehe...

ain said...

cantik pulak tu!!

azah said...

thanks ain...lambat sampai wat apa kat rumah...hehehe..mesti bawa keta slow ni..

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
sy ketawa geli hati baca posting akak...kelakarlah pulak akak ni hhehehe...tu lah pasal ada peribahasa moden skrg ni kak ..biar menyesal beli, dari menyesal tak beli...heheehehe...skrg mesti puashati kan kak..idaman hati sudah di depan mata..hehehe..apalagi klu dpt restu dr cik abg tersayang....btw how's TOmi? harap dia dah sihat...

echah_syed said...

tatau nak komen ape sbb kita tak join kelab brg2 antik ni :p

segan arr..

azlina said...

salam kak azah...
memang cantik la kak dan terserlah antiknya..ina mampu cuci mata je kak...tapi ina memahami persaan akk bertapa gembiranya bila perkara/brg yg kita inginkan tapi tak rasa dpt di miliki tapi akhirnya kita dapat memilikinya bahagiannya rasa hanya kita sahaja yg tahu..he..he..

Amy Nujaimy said...

salam kak azah.... syok kan kalo hubby pun sehati sejiwa.... hehehe

azah said...

Wasalam ita..hehehe..penangan barangan antik menyebabkan org tua pun boleh tak tider lena mcm budak2 nak pistol mainan gak...Tomi dah boleh jalan tapi sebelah kaki belakang tu memang patah..kalau jalan dia'terpelecuk'...dan mcm senget2..kasihan akak tenguk..masih kat vet..akk suruh hubby bawa balik sebab kasihan kena kurung kat situ, tapi hubby ckp takut kat sini susah nak jaga, dia masih tak makan sendiri tu yg risau..bawah perut yg bengkak dulu tu mcm mengeras dah...thanks ita..

wasalam combi..tak join pun boleh cuci mata bah...

wasalam ina..akk pun kalau hubby tak tolong bayar mungkin telan air liur je..berfikir gak nak keluarkan duit..hehehe...

salam amy..memang syok sangat..dulu pun kami memang selalu cari barang antik bersama..skrg dia sibuk, akk je la menghunting...