Sunday, February 7, 2010

Tamu at Gaya Street-part 1

Pukul 7.00 pagi my dotter and me ke Tamu kat Gaya Street...beli gelang krystal dan beberapa brg lain utk my dotter bawa balik KL .... pukul 3.30 petang tadi..dah terbang dah..huhu..baru sms tadi, skrg dlm teksi nak balik rumah sewa dari airport..

Awal pagi, orang belum ramai, so sempat la snap sana sini..sebab masa YM dgn Yatt, Yatt bagitau dia nak tgk mcmana rupa tamu tu..so Yatt dear..this is it..

Tamu Gaya street ni terletak di jalan Gaya, di tengah2 bandaraya KK...sebab CNY is around the corner, byk pentas2 khas utk sambutan CNY sedang didirikan..dan suasana meriah dihiasi lampu2 merah...Gaya street yg nampak terus ke depan ya....bukan yg kereta dan motor lalu lalang tu..

Salah satu gerai yg menjual mutiara dan crytals...mcm2 ada....memang rambang mata lo..

Gong tembaga memang sinonim dgn penduduk bumiputera kat sini dan mangkuk2 antik yg jangan ditanya harganya...ni yg dari dinasti cina dulu2 kot, mungkin brg2 tembikar yg tertanam atau terbenam dilautan...mahal bangat tu..

Pokok2 bunga ...belalai gajah..mcm2 warna

Kucing pun ada dijual...siannya...

Dah ada mood nak buat n3..line tenet pulak slow....gambar2 lain akan dimasukkan dalam n3 seterusnya...

6 comments:

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam...
lama sdh ndak pg tamu gaya street..mmg best, mcm2 ada yer kak. Kesian kucing tu, smpai hati btul tuan dia jual..ishh...

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah.. wahhh rindu sia dgn tamu di gaya street.. bikin sia mau pigi skrang.. hehehehe.. seronok bila sia ingat 3 tahun sia di KK.. sia rindu makan telur penyu! rindu mau pigi pasar besar.. hehehe

~Yatt~ said...

salam kak azah..
thanks ye sis..kabulkan hajatku nak nengok pasar tamu yang femes tu..maaacam2 adaa kan..gelang crystal tu buat rambang jer mata nak pilih..takde pulak orang jual pinggan mangkuk antik china japan england macam kat amcorp kan..yang tembikar tertanam di lautan tu sahih mahal giloss..seimbas dah nampak macam petaling street pun ada..
btw..sian tengok meow2 for trade tu..

mummyseri said...

salam kak azah..hehe lama tak g tamu gaya..masa memula smpai sini dulu, suami bawag tamu ni ..mmg kite rase jakun sikit sebab sume ada jual..

azah said...

wsalam ita..akak pun jarang pegi sini..malas nak bersesak..tadi pun dah pukul 8 lebih org dah ramai..cepat2 kami balik..panas pulak tu..

wsalam fitty..mari la sini fitty..byk dah berubah..pasar pun beberapa kali kena renovate dah..nnt akak n3 lagi gambar2 kat tamu supaya rindu fitty terubat sikit..hehe

wsalam yatt..mcm petaling street jugaklah...tapi kat tamu tu gerai memanjang kiri kanan jalan dan sebelah jalan lagi satu..jalan tu rasa2 dalam setengah km panjangnya kot..atau lebih...nnt sambung next n3..lambat betul nak upload gambar..slow betul tenet...

azah said...

wasalam seri..hehe..akak pun mula2 dulu jakun jugak...