Monday, October 5, 2009

My House..time raya

Time raya jer rumahku kemas la sikit..kalau time aku sibuk (sibuk memanjang..) rimau masuk pun boleh tak jumpa jalan keluar..hahaha..so korang jgn ler nak wat suprise2 datang rumah akak ni...boleh pengsan sebulan tau....hehehe

Rumahku taklah secantik rumah orang lain..ala2 inggeris pun sikit2 jer sebab mengambil kira kesukaan en hubby gak...aku tgk cantik dia ckp tak cantik..yg aku kata tak cantik dia pulak suka...jadi ambik jalan tgh..utk satisfied dua2 kehendak...tapi kebanyakannya dia mengalah pd aku yg lebih aggresif bab2 deco ni..hehe..jom tgk..walaupun tak cantik..

Ruang tamu..nampak almari tinggi tu..kat dalam tu diisi dgn set cawan dan teko lama yg akak ada...later tunjuk dalamnya secara close up..
Ruang meja makan...satu kusi lagi kat atas..focus kat tgh meja, ada bakul..dalamnya piring lama tu..bunga kekwa biru yg aku suka....

rak rotan..letak tembaga dan kulit siput besar...pujuk en hubby nak spray putih rak ni, dia tak bagi..nnt kalau berjaya pujuk, aku tunjukkan ya...
tangga ke atas...ni pun nak tunjuk ke?

Sudut kat pintu masuk....

Nanti dikesempatan lain..tunjuk details dan close up.....tadaaa..

17 comments:

Gee said...

Salam umie,

Lawa lah deco umah umie. Kita masing2 ade taste sendiri tapi cam ckp umie tadi, ukt satisfaction - ambil jalan tengah. Itu lebih baik.

Mat Gebu said...

salam kak azahh...kak!!, lawanya rumah akak, saya paling kenan dgn lemari sudut tuu..very the cun maut..i likeee!!!......

ain said...

kemasnya umah kak azahh!! bersih dn cantik lagi!! pd saya bab cantik ni terpulang pd selera masing2. betul kata akak, cantik pd kita. may be tdk pd org lain. yg penting, kita selesa dgn gaya umah kita. home sweet home!!!!

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah..

wah kemas rumah kakak.. furniture arrangement pun ok.. cantek lah.. nanti bila saya gi KK.. bleh lah singgah umah akak ekk.. heheheh

Gee said...

Salam azah,

Sorry, akak tersilap nama. Should be salam azah. Ari ni akak byk gi menziarah, itulah sebabnye. Kebetulan ari ni, akak cuti.

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
kemas & lawa rumah kak..betul tu kak kalau part mghias rumah kita kena ikut jg taste cik abg..mcm sy, kepingin sgt nak lekat wallpaper, tp husband lg suka dinding cat putih jer..even border pun dia tak suka....melopong jer la aku tgh rumah org cantik berborder & berwallpaper ala inggeris gitu...

~Yatt~ said...

salam kak azah..
wahhh cantik pe akak..gabungan idea akak n hubby..kdg2 kena gak ikut kata cik abang..sama ler cam saya..dah namanya rumahtangga sama2..so taste pun ikut pilihan bersama..hehe..
cantik le mari sudut & brg2 tembaga tu akak..i likeeee.. :-)

MrsNor said...

Salam k.azah.
Cantik dan kemas umah akak tu. Biasalah kan selera kita berbeza suami isteri, tapi sy beruntung, suami serah semua pada sy dan dia nampaknya ikut citarasa saya.

azah said...

kak gee..ni kes makan ketupat byk, tu yg tersilap2..hehe..deco besa2 je..tak ada yg mahal2

CMG..salam2..itule lemari yg akak ckp hari tu..mat tau kan bila akak beli lemari tu..hehe..

ain..betul tu ain..akak setuju..akak ada taste sendiri..en hubby pun gitu gak..mana yg hubby kenan akak tak kenan akak pejam mata jer..ubah sikit jer dia tau tu..oopss..jgn ain terindu hubby dah...sorry ya

azah said...

fitty....tak secantik mana..boleh dtg tapi kalau main suprise2 tak boleh ya..takut fitty tak jumpa jalan keluar pulak..hehe

Ita..akak penah merajuk sampai ckp kalau ada second house akak tak nak dia masuk campur..biar akak deco ikut suka akak je..hhehe..sabor je lah ita

Yatt..memang pun..kena kongsi segala2nya....rumah yatt bila nak tunjuk ni..akak heran pulak mana yatt simpan segala khazanah tu ya..

azah said...

salam mrs nor...besalah ya..nak raya sampai sakit segala badan nak pastikan rumah bersih dan cantik dipandang..tapikan akak malulah..rumah nor lagi cantik..nnt akak p rmh nor, mesti terlopong2 mulut akak nih..hehe

Eye_mEe said...

wahhhh bersihnyaaaaa.... ahh jgn pulak kamu umban yg lain2 pg bilik dia... dia balik nnt, mesti kemas... dia balik ari ahad ni.. hehe

huraz said...

Salam Kak... Selamat HAri Raya. Maaf zahir batin. Lamanya saya tak buka blog sendiri dan kekwan bloggers yg lain. Been busy dgn FB. Cantiknya rumah. Ape akak punya email or hdphn no? Ada saya nak tanya sikit?

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

salam kak azah...suka spt jumpe kak azah kat rumah Ain ahad lepas, lepas dah buka blog kak azah ni baru tingat yg saya mmg beberapa kali dah singgah blog kak azah nih...sbb sker ngan perhiasan2 comel yg kak azah ada..ehhehe...

nanti singgah2 la blog saya..saya link kat blog kak azah yer !

azah said...

dia...mana lagi peginya brg2 yg sepah2 tu kalau tak kat situ..hehe

wan, nnt akak email wan...internet very slowlah..nak bukak email pun lambat

Janna..suka gak dpt jumpa janna..nnt singgah2lah blog merapu akak ni..hehe..ok nnt akak link janna gak

Eye_mEe said...

eeeeeee.... dia x nak sepah2.. dia balik, dia kemas tu.. bukan barang dia, dia letak kat luar bilik.. baru mama tau.. naaa..

Eye_mEe said...

intenet lambat ke ma??