Tuesday, September 1, 2009

First school day

Seperti biasa kalau hari pertama sekolah selepas cuti..tak kira cuti berapa hari..aku akan sakit kepala..hari ni macam dihiris2 kepala ni..lepas berbuka rasa ok sikit, tapi masih sakit...

Hari ni memang tak masak, pegi PARAM je...beli laksam, mee goreng dan kuih akok untuk aku...mee hoon goreng, kuih bulan, air manggo dan donut utk my son..hubby cuma mau kuih talam ubi saja..paling memilih hubby aku ni..lebih rela makan maggi daripada makan makanan yg dibeli kat gerai ramadhan...huhu..untungnya aku..

Lepas tu, my son nak pegi potong seluar jeans kat depan pasar filipina..aku dalam sakit2 kepala masuk kejap dalam pasar tu..untuk apa? untuk mengabiskan duit..haha..sempat beli 3 brooch..semua utk aku dan gelang krystal utk aku satu dan satu lagi utk anak buah..malas la pulak aku nak ambik gambar....yang herannya masa memilih benda alah tu tadi tak ingat pun sakit kepala..hehehe

Tapi tak bestlahkan kalau N3 tak ada gambar..so aku nak menunjuk2 apa juadah berbuka kelmarin...sesi kuih muih saja ya..sebab ni bukan blog masakan, blog org tak pandai masak dan..blog merapu2 saja..hehe..lihatlah dunia apa aku masak kelmarin..paling sempoi. 1 jam dah siap....
Setalam kuih seri muka..pakai handphone saja, so nampak pucat,,sebenarnya hijau2 sikit(hijau muda sebab daun pandan kat rumahku masih lagi anak dara togel..belum cukup besar)..Ni gambar belum dipotong...my son makan separuh talam..punya dia suka, siap ckp sedap lagi...so kira pandailah aku masak kan..resipi jgn tanya, semua org pandai buat kuih ni, kalau tak pandai pegi main jauh2...aku pun main campak2 je..chewah...hubby tak berapa suka pulut (kan memilih tu)..

Ni pulak pengat labu..my son pulak tak makan ni..hubby makan separuh periuk...semua orang memilih..jadi korang calculate sendiri, separuh kuih talam dan separuh pengat tu sapa yg habiskan?..betul..betul akulah tukang makan setiap separuh tu..sapa yg untung?..hehe

3 comments:

inna said...

salam kak azah....

hehehe...tukang masak la yg untung..kalau tak tukang masak habiskan mcm membazir pulak kan..

dari konsep yg lain mcm rugi..mempercepatkan pertambahan lemak dan otot badan....haha

azlina said...

selamat bertugas kembali kak azah...
kesian le ina tengok akk selalu sangat sakit kepala tentu akk tak selesa kan menghadapi tugas harian dgn sakit kepala tu..akk dah jumpa doktor ke..tak pun cuba berubat cara tradisional ke..petua2 kampung ke..simpati btl la ina dgr sakit bagai dihiris tu..tentu..tak selesa yea kak...kalau tak silap ina ada zikir bagi kurang sakit kepala la kak nanti ina cari yea..

azah said...

salam inna..betui tu inna..tukang masak ni ibarat tong sampah..semua yg tak habis kena habiskan..kasihan kan?..hehe..harap2 lemak2 akak ni cepat mengecut, tak mau la gumuk2, dah la akak tak berapa tinggi, nampak rendang je nanti..hehe

Ina..memang pun ina..sekarang ni agak berkurangan dah. Kalau dulu kadang2 tiap2 hari..memang tak selesa langsung, nak buat apa pun rasa mcm tak ada mood..hari tu membeli tu ada mood pulak ya?..hehe..sebenarnya akak lawan rasa sakit tu, malas nak layan tu yg pegi beli jugak brooch tu..kalau doctor mesti dia injection, puas dah inna, sampai naik ngilu dah..doc ckp migrain tak ada ubat..mkn pain killer takut pulak badan jadi immune,nnt lagi parah, ramai kwn2 nasihatkan jgn ambik, tahan aja..ubat2 tradisional, mcm2 beli entah berapa ribu dah habis tapi tak jugak reda..ina tolong cari ya zikir tu..tkasih ina