Wednesday, August 12, 2009

Hasil hunting di Kuching Sarawak-Part 2

Kat bawah ni semua hasil hunting pada hari kedua...sebelum balik KK....

Sudu hijau bersisik - made in China- sisik tu gold line saja bukan sisik betul...
Teko bunga kangkung - masih ada harganya, after tawar-menawar dpt RM8.00, sikit je apek tu bagi kurang
cup and saucer yg ada penutup - tenguk tu sumbing sebab masa nak nak ambik kat atas rak, terjatuh penutup..terpaksalah beli..penutup tu terbelah 2 dan dah digamkan, yg sumbing sikit tu tak jumpa pulak serpihannya...nak pakai apa ya? sapa tau sila share ok?
Dan dapat gak 2 creamer set ni, bekas gula tak adalah pulak....boleh le padankan dgn teko hunting kat kedai pertama tu...
Blue sets...kalau senang bawak memang dah rembat byk2...satu yg besar tu pecah masa bawa balik hari tu, juga telah digamkan...kat gambar tak nampak sangat, kalau real life memang nampak...huhu..

11 comments:

azlina said...

salam kak azah
cantiknya paling berkenan kat sudu ni le first time tgk sudu mcm tu mmg unik(one in the million)

annie said...

salam zah..

wah hebat betul aktiviti zah skarang..

yg sumbing tu tampal je guna white simen @ gesso yg dah jd pekat tu...buat layer by layer...biarkan kering antara layer tu...dah pueh ati & dah betul2 kering...sand paperkan dia into shape...& color to your choice...

ok, blh faham apa yg cikgu tak bertauliah cuba sampaikan ni ? kalau cikgu nak tanya anything-silakan ya...selamat mencuba

ain said...

uniknya corak sudu tu!!! ala2 sisik ular.hehehe
puasnya menghunting bila dapat apa yg kita nak, kan kak..???

kakpah said...

salam azah. Cantik sudu tu. Matching pulak colour dengan blog ni. yang sumbing tu kalau malas nak buat ape ape, pusing je letakkan sebelah belakang. Dari depan tak siapa yang nampak hehe...

mummyseri said...

cian akak ada juge yg pecahkan..
tp xpe kak sume2 tu cantek..blue sets tu kite suke..:)

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah.. wah cantek sudu tu.. colour dia menarik.. tak sia2 gi menghunting nun jauh ke Kuching.. hehehehe.. Kak have you tried cari kat Labuan pulak? hehehe.. just an idea!..

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
aramaite sudah koleksi kak ni hehe...sudu tu unik kak..

Cikintan said...

salam kak azah...
aduh...lumayan hunting nya...cam ni nak pindah KK jek la...

kak may lepas saya pegi tuaran makan puding kelapa dgn (x ingat nama dia..tp mcm kepah tu)
puding tu teringat sampai skrg...sedap..tp x reti la nak cam ner nak buat....

azah said...

Ina..akak nampak je sudu tu terus rembat, tak fikir panjang dah..hehe

annie..lama menyepi?.ada projek besar ke..tkasih bagi info utk tampal yg sumbing tu..mana nak cari gesso ni..pegi kat art store, penjual tu berkerut2 dahi tak tahu apa itu gesso..nnt order dgn razna..

ain..sisik ular? goli pulak kan...
Memang seronok hunting sendiri, w/pun penat tapi dpt lebih murah drp beli online..opps..jgn marah ya penjual2 online..

KakPah..hmm sekali sekala je dtg sini ya..toce2..matching sudu dgn warna blog ni ya...hijau dan pink memang cantik..ingat nak tukar tema rumah warna ni tapi..banyak yg perlu ubah..tak jadilah

Seri..sedih sebab blue set tu ada yg pecah, tak apalah, nak buat hiasan saja...

Fitty..ramai betul yg suka sudu tu..hehe so pilihan akak ni kira tepatlah ya...Labuan..akak ni kaki jalan, pantang tapi tak ada geng..hubby pulak tak suka jalan..

Ita..memang aramite sudah..sampai melimpah ruah sebab belum ada kabinet..semua masih kat dlm kotak..hehhehe..sudu tu memang cantik Ita..hehe

CikIntan..first time bagi komen kat sini ya?terimakasih..nnt dtg lagi ya..akak belum penah makan benda alah tu, sedap ke?..ayoo apalah akak ni, nama je duduk KK..tp sebenarnya akak tak berani nak cuba takut perut meragam..hehe

Cikintan said...

salam kak azah..
ye kak first time bg komen...b4 ni kita x dek blog..kita jenguk2 jek..
kak..mesti la sedap kak...bila saya tgk gambar masa mkn puding kat kedai tepi jalan tu...rasa cam nak nak gi je...nyesal x makan byk2...

azah said...

cikintan...gerai tu yg kat tepi jln tu ke? atau kat bandar Tuaran..kalau sedap akak nak try jugak