Tuesday, June 2, 2009

Self made signage

Ini projek hari Ahad dan Isnin lepas..nak beli/order mahal sangat, so DIY walaupun taklah berapa cantik..medium berupa chopping board bentuk apple dan rolling pin..actually I was inspired with Azlina's signage..thanks na..kebetulan ada decal cottage yg sama pulak..

Ini dah siap spray..saja buat2 shadow sikit dgn warna pink


After tampal decal dan wording...buruk wording sebab terus free hand atas board tu..dah practise on paper..mcm ok..tiba masa tulis atas tu rasa lain pulak..sebab tak berapa licin mcm kertas...senget benget jadinya, salah siapa?...nak tampal decal bunga kat tepi sebelah lagi tapi hubby ckp nanti crowded...biarlah simple...tp rasa2nya kena tampal ni sebab nampak kosong...


Ini rolling pin tu..tegak je tulisan tu..tak berseni langsung..hehehe


close up....happy viewing and see you...

10 comments:

mummyseri said...

kak azah..cantik n seri suke la akaknye deco tu...cute gitu :)

ain said...

rajin seh kak azah buat projek DIY! cantik pulak tu.

azah said...

seri...ya ke cantik..malulah..anyway tq..anak sihat?

ain..saja nak isi masa cuti..kalau tak rasa rugi je cuti tak buat apa2 yang boleh nampak di mata..hehe..baru balik cuti2 malaysia ke?

~Yatt~ said...

isk isk..bab2 melukis nie ceq xpandai..spm amik senilukis..hehe..apapun kreatif gak k.azah nie..bole cari makan nie hasil kerja tangan nie..

azah said...

YATT...cari makan..sendiri punya pun tak lepas..akak minat seni..tp kadang2 frust sebab tak jadi so itu yg malas..

Razna Creation said...

kak azah.. remember.. sometimes.. less is more.

azah said...

na..but more is much merrier..hehe.

Rozie said...

salam....kak azah makin mengganas ler skrg, sy masih merangkak2 lagi...:)~ newbie

azah said...

cuti2 sekolah ni kenalah mengganas sikit..rozie..collect sikit2 apa yg ada kat UK tu, balik sini nnt kang bila la pulak blh ke sana...

Razna Creation said...

xmo... more is crowded... hehe