Sunday, June 21, 2009

Mangkuk Bunga Kangkung 4 Seasons

Ini hasil hunting pagi tadi, tinggal 4 ketui ni je, satu tu retak sikit tapi tak berapa nampak. Satu lagi gold rim dan tanggal2, tp sapu jugaklah semua daripada tak ada...pinggan bunga kangkung kat rumah mak banyak, nanti bawa sikit2 naik belon...tp rumah den ni 10 kangkang kera jer mana nak letak?...

Khas utk Rozie, ni lah cop tu..maksudnya summer, spring,winter and fall...tak adalah akak mengarut je tu..wo pu min pai..(saya tak faham)..hehehe

7 comments:

~Yatt~ said...

salam k.azah..hehe..best kan dapat hasil hunting..rasa puas kan sbb kita cari sendiri..dun worry akak..sikit2 lama jadi 1 set akak..yg mangkuk 4 season nie saya penah beli di kedai apek di taiping..dia habiskan stok yang dia ada..hehe..tak banyak pun..ada 5 ketui jer..

azah said...

memang yatt..mcm jumpa harta karun pulak kan?..yatt, akak masih blm ada peluang ke bank, kelas sampai petang, akak pulak tak blh p sorang susah mau parking, hubby sibuk betul kalau balik kk, for yur info hubby akak keja kat Kudat....tp akak memang confirm mau set tu ya..jgn let go ya yatt..tqvm

Itajeff @Something To Share said...

salam..hi azah. Ni hasil hunting kat mana ni? Sy dah pegi Tuaran..berbaloi betullah azah hehe...kat Tg Arupun berhasil jg...

Lots of luv,
Ita

Rozie said...

kak azah...fokus ler lebih sket kat chop mohor kolor pink kat tepi motif bunga kangkung tu...sy tak pernah tgk lg jenis ni...huhuhuh

azah said...

ya ke ita..tunjuk ya apa dpt..kat tg aru pun ada jugak ke?..nak nya pegi..akak susah kalau drive kat tmpt tak biasa ni..org kata lok lak sikit..mulalah masuk wrong way le..mcm2..w/pun dah driving berpuluh tahun hehehe....yg ni dpt kat Inanam

rozie..chop mohor tu tulisan cina..mesti tak reti nak baca..jap akak tgk ada gambar yg fokus kat chop tu..

fitty's pinky rose cottage said...

kakak nak lampu pink tu ekk.. hehehehe susah nak kata.. lampu tu dtg dari kawan saya kat England.. dok beli dari dia.. tu pun nasib.. kalau kakak nak, saya bleh tanya kat dia.. kalu ada lagi lah..

bestnya kak azah dpt pinggan mangkuk lama.. hehehehe.. kak KK, mmg banyak kedai2 apek tua yg belum lagi di terjah dek org2 cam kita.. yg giler brg lama.. hehehehe..

dulu, masa kami dok kat KK, selalu gak gi masuk kedai2 apek2 tua ni.. mmg barang jumpa.. yg pelik2 pun ada gak..

rindu sungguh kat KK.. dulu dok kat sana 3 taun.. sume tempat pegi.. paling besh pegi tawau & sandakan.. pegi ranau, kundasang.. keningau pun besh gak.. hehehehe

tempat lepak ujung minggu kat Tg Aru, Likas Bay, Sembulan.. hehehe..

Tong Hing ada lagi tak kak? tempat tu dulu fames.. gi beli groceries..

dulu saya duduk kat Golf View, Bukit Padang.. dekat dgn SGCC..

fitty's pinky rose cottage said...

oh kakak dok kat Bukit Padang gak ya.. hehehehe.. besh kan tempat tu.. saya suka dok kat situ.. rumah belakang ada sungai.. depat ada bukit.. hehehehe.. nice view..

skolah pun kat situ gak.. kiranya 15 min naik kete gi skolah..

ada lagi rupanya tong hing.. hehehehe dulu apa2 sikit gi tong hing.. nak makan masakan kg ala semenanjung, gi makan kat Tg Aru.. ada kedai kawan my parents kat situ.. tak ingat dah apa nama.. hehehehe..

yg paling besh ari ahad.. kuar umah pepagi.. bfast kat kedai, pastu gi tamu kat gaya street.. abis ronda2, lunch kat Hyatt.. pastu parents bawak gi pasar filipin lak.. sampai malam baru balik rumah.. hehehehe

kalu tak pegi Papar, Tuaran, Menggatal.. saja jenjalan..

lampu tu kalu termasuk shipping dlm GBP 16.00