Tuesday, May 5, 2009

My new kitchen gadgets

Penatnya den hari ni..pengetua adakan meeting..start 1.15p.m..habis pukul 3.30p.m..Menguap2 aku masa meeting tadi, cikgu2 lain ada yg terlelap2 dah..Ni semua sebab sekolahku akan dinilai utk anugerah Kualiti...teruklah kami mcm ni..dulu pernah masuk anugerah cemerlang, anugerah lonjakan saujana..dua2 pun dpt nombor kat peringkat kebangsaan..penah la dpt rm300 sorang utk anugerah lonjakan saujana tu dan dpt pegi trip ke KL-Genting-Melaka..free of charge! thats the fruit but the pain is we have to do all sorts of preparations..i mean everything..dah le exam papers belum habis tanda lagi..AKU TENSION..

Eh dah keluar dari topik dah cikgu ni..kemarin ckp nak post pelita baru beli..bagi suspend dulu..nak tunjuk my kitchen gadgets that i've just bought sebelum aku sumbat kat ceruk2 yg aku sendiri tak dpt cari...ckp malas masak..hmm ada pulak new gadgets..ya lah mana tau kan aku tiba2 ter- rajin pulak, tak kan nak pinjam kat che chong sebelah rumah kot..kalau duduk sebelah rumah che kiah ke boleh le pinjam kan..hehehe

Ahad lepas..otw balik rumah pegi isi minyak kat Esso..redeem points kad smile utk slow cooker ni, combine my card and hubby punya...dia ada 9,000 points, aku 5,000, slow cooker tu 10,000 points..so guna habis point hubby dan guna 1,000 from my card..so dapatlah slow cooker ni..dlm masa 2 thn hubby punya points 9,000(penah redeem 2 tahun lepas utk 3 items lagi sebab byk point dia)..huh maksudnya dah RM9000 beli minyak utk kereta dia dlm jangka masa 2 tahun ni, banyaknya..aku punya belum pernah redeem sejak ambik kad smile tu..bila? tak ingat..mungkin mula2 esso launch kad tu kot


Stand mixer ni pulak..aku beli..aku ni lembut hati sangatlah..aku saja2 je tenguk katalog dari sorang cikgu ni..kemudian aku tanya berapa Lt bowl tu boleh muat..tup2 hari ni dia bawak dah..kalau org lain selamba rock je tolak..aku diam je..dia testkan..aku bayar je..bayar bulanan tu RM24 selama 5 bulan, so kira 12o le reganya, tp barang dpt dulu dan kena bayar payment mula2 rm24. Brand butterfly..tak tau le takat mana blh tahan, dia kata ada waranty 1 tahun..cuba je lah...panjangnya cerita, got to stop here sebelum melalut ke laut heheh...

Bye..adios..see you...

5 comments:

ain said...

wahh..pas ni stat le pojek buat kuih.hihi

azah said...

projek kuih ke..atau projek tersorok tah mana2..hehe..tau2 jelah akak ni bukan rajin pun..

marsya said...

Sya pun sama lembut hati macam akak...huhuhu...kalau kat sekolah, orang bawak brooch,sya beli. Orang bawak kain, sya beli, orang bawak tudung pun panggil Sya dulu sebab tau Sya ni payah nak tolak......
Tapi kalau salesman,Sya mmg keras hati sikit...

azah said...

sya..sama dgn akak..kalau cikgu bawa apa2 memang akak la jadi target sales mereka..hehe..ya salesman akak pun boleh jd hati batu gak...sya ni lahir sama bulan dgn akak ke?

AndreaLeigh said...

i have to browse your pictures because I don't know your language, so please forgive me if my comments sound odd or are sporadic. :) i have a great time viewing, though!

slow cookers are the best, are they not? there is nothing better than coming home to dinner ready. and i love my stand mixer. enjoy!