Friday, May 29, 2009

Jalan2 dan makan luar lagi

Kelmarin sesi penyampaian laporan kemajuan pelajar kpd ibu bapa..10.30 - 2.30pm.Tapi ada teacher's meeting fr 7.15 to 9.30..so guru2 tetap kena dtg awal... makan tengahari PIBG sponsor tp siap ditapau dah, so after meeting semua cikgu terus makan sebab memang tak boleh nak berhenti masa sesi perjumpaan tu. Pukul 3 petang sampai rmh..penat giler..lelapkan mata pun mcm mimpi2 then terjaga..terlelap sekejap..hish.My son kejutkan ckp my hubby ajak keluar..mesti mkn kat luar lagi ni sebab dia tau aku letih.(bukan tipu2 ya..hehe)..kami pergi tempat biasa kami pergi..Senario restaurant...

Konon2 mau cuba menu baru..US fried rice...tak berapa sedap..
My hubby punya..butter rice with shrimp...habis dia mkn..agak2nya sedap la tu..
My son..pergi mana2 je makan mesti minta chicken fried rice...kat rumah je tak boleh pandai2 mintak..ikut mama punya mood ....
Sebelum makan pegi jalan2 kat Wisma Merdeka...cuci mata dan beli sikit2 je...hehe..Aku terpikat dengan jam kecil ni..teringat dulu2 kalau travel mesti menginap kat travel lodge..dan lake tu..aku pernah pegi memancing kat lake mcm tu di sana..nostalgia la..
Dan signage 'kitchen closed..not in the mood' ni..aku beli satu untuk rozie...dan satu lagi??sapa nak cepat2 bagi comment..hehe..ini giveaway yg tak diwar-warkan secara besar-besaran..hehehe

Hari ni..friday..sekolah kami ambik cuti peristiwa sempena pesta keamataan 30 dan 31 Mei....9 hingga 12 Jun ada kelas tambahan..cukup la kot cuti satu minggu..hehe pujuk diri sendiri...

9 comments:

~Yatt~ said...

k.azah..dalam nak p makan pun sempat lagi grab ek..hehe..biasa ler akak..nampak ajer yang berkenan terus beli..kang terbayang2 jer bila balik rumah.. :)

Razna Creation said...

nak nak lembu tu..
leh dpt kat na tak?

azah said...

Yatt..kalau hubby akak tak ada akak malas nak pergi KK sebab susah parking..dia blk barulah jalan2..kalau tidak terperap je kat rumah selain ke sekolah

ada peluang na..akak tak tulis kat title giveaway..tak byk org tau..so tak lah byk persaingankan

marsya said...

Mmg betul kak, samala kalau dah penat tu mmg tak larat nak masak .Sya pun kadang beli jek...Mmg sesuaila signage tu ngan Sya haha sebab kalau balik sekolah letih, Sya bole tunjuk signage je kat hubby isyarat nak makan luar........huhu.......

kakyon said...

slm azah..
kakyon pun nak...klau kakyon dapat..inilah barangan gambo cik moo yg pertama jadi koleksi kakyon...

annie said...

tq,tq....kita dtg ni zah...

nak la cik mooo tu...tergelak baca signage dia tu...masak pun mmg kena ada mood kan....kalau tak,semuanya mcm tak kena jerr rasa dia....

Rozie said...

salam kak Azah...
hari ni terpanggil nk jln2 ke 'Rumah kak Azah"...tiba2 tertgk nama 'Rozie'...
tgh gosok2 mata ni,takut silap org plak...rozie yg mana ni? rozie yg duk kat UK tu ker??? ahaksss....

kalau betul, toche...toche...suka sgt! :)

azah said...

Ya lah..rozie yg duduk kat UK tu..uik ada magic ke ni, mcm tau2 je...

Razna Creation said...

na tak reti komen masak masak ni kak.. hehehe..

masak pun ari ari special je..