Saturday, April 25, 2009

PIBG annual meeting, award from kak rose dan kaca mataku

Hari ni PIBG annual meeting kat sekolah..sepatutnya mula pukul 8.30. Inilah suasana pada jam 8.30 pagi..tak ramai yg muncul...biasalah kan...
Ni dah nak mula, nampak jam kat dinding sana, dekat 8.45..ada le sikit bertambah, itu pun di kalangan ibu2..bapak2nya mana?...hish...ginilah keadaan PTA meeting, parents susah betul mau dtg, tp kalau complain pasal sekolah no. satu..semua sekolah tak betul, yg dtg pun interested pasal duit PIBG je, nasib YDP ni pandai jawab, smashed yg menusuk kalbu secara halus dan lembut, terus terdiam. Kalau pengetua aku lagilah, aku rasa lawyer pun kalah...(boss, you sepatutnya jadi YB lah...hehe..kalau dia/anak dia terbaca ni, sure aku kena smash jugak). Pengetua sekolah ni walaupun chinese, BM power you..old timer dr UM...
Kat bawah ni award dari kak Rose aka kak Yon...terima kasih ya kak Rose, nanti saya susun kat tepi tu bersama2 award yg lain...nak bagi sapa ni ya..semua kawan2 deco dah dapat...kawan2 lain..dulu penah bagi tag pun tak buat..(smash sikit je ni)..so sapa2 je lah yang mau..ambiklah ya..


Ini pulak kisah kaca mataku...hehe..sungguh clumsy aku ni..dekat dua minggu missing puas aku cari tak jumpa. Aku tulis kat notice board dalam bilik guru..sesiapa yang terjumpa kaca mata berwarna pink sila kembalikan pada saya.. buto den doh!....asal jumpa cikgu2 yg prihatin tanya dah jumpa ke spek tu..mau aku tampal kat dahi..belum jumpa lagi spek yg hilang tu..hehe..students pun tanya..cikgu pakai spek baru ke?...spek lama la, spek baru hilang..then last 2 days, ada guru petang bagi ..rupa2nya dijumpai tersorok kat tepi2 cushion dalam bilik guru,..nasib tak kena himpit, kalau tak melayang la duit den nak buat baru..itupun sikit2 lagi nak p kedai tempah yg baru..nasib dlm hati kecil ni rasa mcm akan jumpa je...

Haa..ni yang mahal ni, luar warna hitam, dalam warna PINK..bergaya gitu che Zah memakainya....hehehe

4 comments:

luthien said...

hey azah :)
how are you? thank you for the encouraging comment :)) hey... if you're on facebook, i'm there too under winnie luthien thye :)

MrsNor said...

ingat zaman jadi cikgi dulu,time PIBG meeting ler time mendebarkan dan mencemaskan. Sebab parents ramai dtg. sek sy ngajar dulu antara sek elit di KB.Jadi parents pun memang xcited nak join PIBG meeting ni sebab time nie ler mrk nak kondem cikgu hahahha

azah said...

luthien...fine and as usual busy with the sch work..i dun have facebook for the time being, but i can always visit you..:)

azah said...

Nor, semalam ada jugak lah sesi nak hentam cikgu tapi dipatahkan oleh pengetua akak yg petah berckp..pengetua akak tu memang backing cikgu2 dia, tp dlm meeting guru, siap le dia pekena balik..hehe..akak bertahan kat sekolah ni sampai 13 tahun sebab blh cope dgn cara kerja dia...lagi 2 th dia nak pencen tu..