Sunday, February 22, 2009

Pillow Case ala2 english style

Tenguk masya beli sarung bantal..akak pun beli jugak tapi bukan kat pasar malam..tak ada pun pasar malam kat sini..yg kat Kg Air tu adalah tapi.... boleh ke bagi istilah pasar malam?Pasar malam ni happening dgn segala macam mak nenek dijualkan? rindunya nak pegi pasar malam
kat dalam ada lining lagi...
kat tepi ada ni..apa org panggil ni? jaja mesti tahu ni..binding ke?
Ni yang nampak keshabbyiannya...lace putih...harganya RM11.90 for 2..okay la kan..
Ni 'cek mek molek' buat utk minum petang..berdua je makan dgn my son....sedap ooo..saja nak bagi uol terliur..jom makan!

9 comments:

marsya said...

La...xde pasar malam ke?...
Anyway sarung bantal akak ni mmg English style...sweet...Kadng kalau sarung cantik2 ni sayang nak pakai rasanya...
Sya pun hari tu pasar malam tu sementara ingat nak g beli sepasang lagi, rupanya kedai semua dah bukak......huhu..

annie said...

salam azah...cantik la cushion cover tu...kita tak pernah jumpa lg kat sini...atau kita yg tak mencari ???

Piping namanya utk hiasan kat tepi cc tu...

azah said...

sya
Ada..tapi tu lah lain dari kat sana...mcm dekat aje rmh sya dgn pasar malam tu

annie,
ya piping..baru ingat..sia2 je masa sekolah dulu belajar homescience..hehe..tu pillow case bukan cushion cover..memang cantik..kain cotton tu yg kualiti bagus punya..tak menyesal beli..ada tu mungkin tak jumpa...kat sini kita dah hafal dah mana kedai yg ada jual brg2 gini dgn harga yg berpatutan..hehe..mai le sini..

annie said...

pillow case rupanya...dia tak jual cadarnya sekali..
hebat tu siap blh hafal dah mana2 kedai 'harga patut'..hati mmg ingin kesana-nak kenal gak...tp entah bila la zah...

oh ya, ingatkan 'cek mek' tu org kelantan je yg pandai makan, sbb dia manis..tp blh buh gula sikit je utk kurangkan manis.

azah said...

kedai tu, sikit2 je jual brg yg jenis2 english style, nak kena jenguk selalu kalau tak cepat habis..cadar tak ada le, cc dan chairpad yg beli hari tu pun kat kedai ni le...memang biasa makan cek mek molek ni..kita membesar kat kelantan, dari djh 1 sampai form 5 kat sana, arwah bapa keja sana..sampai skg buleh kecek kelate lagi..hehhehe

annie said...

patutla...kalau org tak biasa mkn-tak lalunya kueh2 manis ni..

dulu sek. men. kat mana ? dok kat mana ? haaaa...byk kan tanya tu..

azah said...

sekolah men. kat SM Zainab Kota Bharu, family tinggal kat Pasir Mas..dr remove class sampai f5 dok asrama..lepas tu ke itm dungun, sura gate..rindu rasanya..pas tu keja kat Johor satu tahun baru pegi US buat degree..kat sana terjumpa hubby, kahwin masa belum habis belajar..tp dah tua le..masa tu buat master..then datang ke sabah sampai sekarang. Arwah bap pencen kat kelantan , lepas balik kat kg mak di N9, arwah org pulau langkawi kedah...kalau org tanya kita ckp orang nogori, padahal tak pandai pun ckp nogori ..hehehe

annie said...

sklh tu dekat sgt ngan rumah mak kita...kita sekolah rendah kat sklh zainab dekat2 situ...pas tu form 1 kat sm zainab sat sampai tgh thn..pas tu p sms..kita p sklh jln kaki je...he,he..

mcm 2 anak kita. lahir je kat k'tan tp tak reti ckap k'tan-habis dah tak dok k'tan..padahal kita kat rumah mmg ckap klate.

tak pe la tak pandai ckap nogori...ckap sabah pandai tak ?

azah said...

Sabah pun tak pandai, tp kalau org teka kita mesti org ckp org sabah atau kelantan...entahlah tak ada pun ckp kedua2 bahasa tu, kecuali dgn kwn2 kelantan, tu pun sekali sekala keluar loghat k'tan